Fakta om hjertesygdom hos kvinder

08/04/2010 by admin

Fakta om hjertesygdom hos kvinder

Langt flere kvinder dør af hjertesygdom end kræft, men få kvinder kender enten denne omstændighed eller de symptomer, der kan dræbe dem, ifølge American Heart Association. Benægtelse og misinformation har holdt kvinderne i uvidenhed om deres risiko for hjertesygdomme. Flere undersøgelser i det seneste årti har fastslået, at symptomer og risici for kvinder er meget anderledes end for mænd.

Historie

Mens kvinder bange for kræft, sagde hjertesygdom har dræbt flere kvinder end mænd i de sidste to årtier, Teresa Wilson, sygeplejerske praktiserende læge i Vallejo, Californien. Hjertesygdom er #1 dræber af kvinder, uanset race eller etnisk oprindelse, rapporterer Sutter Solano Cardio Center. "En kvindes første 'advarselsskilt' for hjertesygdom kan være et hjerteanfald," advarer det. "Hjerteanfald ikke er bare en mands sygdom," sagde Wilson, der har oprettet en præsentation kaldet kvinders HeartAdvantage i 2005 at uddanne lokalgrupper i kvinders risiko for hjertesygdomme. "Deres symptomer er anderledes end mænds."

Misinformation

Mange læger er uvidende om den høj forekomst af hjerte-kar-sygdomme hos kvinder, rapporter University of California i San Diego Medical Center. Kvinder er ofte ikke helt screenet eller behandlet for hjerte-kar-sygdom risikofaktorer. For meget af sygehistorie, var hjerteanfald symptomer antages for at være den samme for kvinder som for mænd. Når hunner blev inkluderet i undersøgelser i det enogtyvende århundrede, var deres symptomer meget forskellige, hvilket betyder, at de var mindre tilbøjelige til at være diagnosticeres og behandles tidligt, hvilket er afgørende for overlevelse.

Symptomer

Den primære symptom for kvinder er uforklarlig svaghed eller træthed, ifølge Jean McSweeney, PhD, RN, som udgav hendes resultater i omløb: Journal of American Heart Association. Søvnforstyrrelser og åndenød (pustende) var næste, med fordøjelsesbesvær og angst næste. Kvinder, der oplever træthed og åndenød bør straks søge lægehjælp. Kvinder føler smerte mellem deres skulderbladene eller i brystet, og de kan opleve kvalme, opkastning, fordøjelsesbesvær og mave smerter. "Vi ønsker kvinder at være opmærksom på symptomerne, så de kan søge lægehjælp når det er nødvendigt at mindske skader," sagde Wilson.

Risikofaktorer

Kvinder med diabetes og kvinder, der er 20 eller flere pounds over deres idealvægt løber en større risiko for hjerte skade, ifølge University of California i San Diego Medical Center. Højt kolesteroltal og højt blodtryk kan forårsage hjerteanfald og slagtilfælde. Rygning øger risikoen for hjertesygdom, som gør østrogenmangel og mangel på motion. Arvelighed spiller også en rolle i din risikofaktorer. Andre kvinder i din familie har haft hjerteanfald eller slagtilfælde?

Forebyggelse og handling

For at reducere deres risiko, bør kvinder tage modforanstaltninger såsom rygestoppet. Risikoen for overvægt er velkendte. Stigende aktivitet for så lidt som en halv times gåtur, tre til fire gange om ugen, vil bidrage til at opretholde en sund vægt. Læger kan ordinere medicin til lavere kolesterol eller forhøjet blodtryk. Kvinder skal også lære de kvindelige symptomerne på et hjerteanfald, så de kan søge øjeblikkelig behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com