Screeningstest i graviditeten

03/22/2010 by admin

Screeningstest er rutinemæssigt udført under prænatal pleje udnævnelser og inkluderer urin og udtagning af blodprøve fra moderen. Yderligere afprøvning er valgfri for mødre over en alder af 35, dem med høj-risiko graviditeter eller en historie af genetiske defekter. Screeningstest drægtighed berolige og holde mødre informeret om deres udviklingslandene baby.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic er prænatal pleje og screeningstest i stand til at vise, hvis barnet har potentiale til at have visse betingelser, men dette ikke er en endelig diagnose. American College of Fødselslæger og Gynækologer siger procent 2 procent til 3 procent af babyer er født med medfødte defekter. Yderligere testning kan tilbydes til moderen, hvis indledende test giver anledning til bekymring.

Urinprøver

Hver prænatale kræver en urin skærm til at kontrollere for sukker eller proteiner, som er tegn på forhold såsom svangerskabsdiabetes, blære eller nyre-infektion eller preeclampsia. Preeclampsia er en betingelse, der kan forårsage dårlig fostrets vækst, anfald eller koma.

Blodprøver

Hæmoglobin Testen med en blodprøve er udført i de første og tredje trimester, at kontrollere, at moderen ikke er anæmiske. En antistoftest på skærmen med en blodprøve i første trimester og slutningen af andet trimester bestemmer blodtype kompatibilitet mellem mor og udviklingslandene baby. Denne test er også kendt som Rh faktor antistoffer skærm. En trombocyt count test kræver en blodprøve i tredje trimester at kontrollere moderen har tilstrækkelig blodpropper evne. Dette bliver vigtigt under fødslen.

Glukose Test

En glukose tolerance test i andet trimester vil teste for svangerskabsdiabetes hos moderen. Svangerskabsdiabetes kan være farlige for sundheden for barnet og også øge barnets fødselsvægt.

Ultralyd

Alle mødre får et minimum af en ultralyd, generelt omkring 20 uge af graviditeten for at sikre, at fosteret udvikler sig korrekt. På dette tidspunkt, kan køn baby bestemmes hvis kønsorganerne er set. Afhængigt af den sundhedspleje udbyder, kan supplerende ultralyd være nødvendigt at beregne en leveringsdato, se placeringen af de baby eller monitor høj-risiko graviditeter.

Gentest

Yderligere screeningstest begæres af lægen at fastslå, hvis genetiske sygdomme findes i udviklingslandene baby. Testene omfatter fostervandsprøve og chorion villus prøvetagning. Fostervandsprøve indebærer indsamling af en stikprøve af amnionvæske at opdage kromosom lidelser. Chorion villus indebærer indsamling af moderkagen væv gennem livmoderhalsen til test af kromosom og andre genetiske sygdomme. Ifølge American College of Fødselslæger og Gynækologer alder 1 i 378 kvinder 35 år gamle har babyer født med de kromosomale lidelser, der forårsager Downs syndrom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com