Sådan testes mængden af jern i fødevarer

09/02/2010 by admin

Sådan testes mængden af jern i fødevarer

Jern findes i alle celler i kroppen og spiller en vigtig rolle i immunitet og røde blodlegemer, ifølge University of Florida. En jernmangel kan medføre blodmangel, så det er vigtigt at få nok jern, især gennem mad. For at vide hvor meget jern er i den mad, du spiser, er der et simpelt eksperiment, der kan gøres derhjemme.

Instruktioner

• Samle mad skal testes. Fødevarer, der fungerer godt for dette eksperiment omfatter morgenmadsprodukter, beriget brød og proteinbarer, men andre fødevarer skal kunne testes ved hjælp af denne metode. Ved hjælp af en følsom skala, veje en kop af hver og optage vægten i gram.

• Sætte den målte mad i en blender med en kop destilleret vand. Blend på høj indtil der ikke er nogen lunser venstre til at danne en gylle. Hæld blandingen i en plastik kop, og sørg for at få alle gylle ud af blenderen. Du skal muligvis Skyl med et par spiseskefulde vand at få alting. Markere cup med typen mad, det indeholder. Gentag for hver mad individuelt.

• Placer en magnet på ydersiden af en af Kopperne og holde det fast. Opløsningen omrøres forsigtigt i et minut. Jern bør begynde at akkumulere på indersiden af cup i nærheden af magneten. Hold magneten støt og omhyggeligt hæld væsken ud af Cuppen. Tilføje 200 milliliter vand og omrøres i et minut til at skylle det jern, der har indsamlet. Lige som før, omhyggeligt hældes ud i vandet uden at flytte magneten. Gentag for hver kop.

• Tillad kopper til tørre et par timer. Sørg for de er et sikkert sted og ikke bliver slået eller blæst. Læg et rent stykke papir på skalaen og nul det ud. Grundigt hælde jern fra en af Kopperne på papiret. Optage vægten i milligram. Gentag for hver kop.

• Beregne mængden af jern i maden ved at dividere vægten af jern af vægten af den oprindelige mad. Svaret vil være i mg jern pr. gram af mad.

Tips & advarsler

  • Ren blender godt mellem mad prøver at undgå kontaminering.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com