Hvad er et tricyklisk antidepressivum?

08/31/2010 by admin

Tricykliske antidepressiva, eller TCA, har været i brug i år til behandling af adfærdsproblemer sundhedsmæssige lidelser. For nylig, har de vist sig for at være effektiv for andre sundhedsmæssige problemer også. Amitriptylin (mærkenavn Elavil), desipramin (mærkenavn Norpramin), nortriptylin (mærkenavn Pamelor), doxepin (mærkenavn Sinequan), imipramin (mærkenavn Tofranil), protriptyline (mærkenavn Vivactil) og trimipramine (mærkenavn Surmontil) er fælles tricykliske antidepressiva.

Depression og angst

Tricykliske antidepressiva er oftest ordineret for depression og angst. De kan ofte arbejde når selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI), nu den første-linie behandling for disse lidelser, mislykkes. Tre neurotransmittere i hjernen, serotonin, noradrenalin og dopamin, styre angst og sindstilstand. TCA arbejde for at holde flere af disse neurotransmittere tilgængelige, hvilket forbedrer humør.

Pain Control

TCA er også nyttigt for patienter med kroniske smertetilstande, men der er ikke nødvendigvis oplever depression eller angst. Lægerne er ikke sikker på hvorfor tricykliske antidepressiva arbejde for smerter kontrol, men de teoretisere, de kan øge de neurotransmittere i rygmarven, der fungerer på smerte signaler. TCA virker bedst for smerter fra diabetes, helvedesild, spændinger og migræne hovedpine, lændesmerter og fibromyalgi. I modsætning til medikamenter strengt for smerter kontrol tage TCA et par uger til at begynde at arbejde.

TCA og TMJ

Nogle af TCA er også effektiv til tempromandibular fælles lidelse eller TMJ, en fælles tilstand hvor kæben fælles ikke fungerer korrekt. TMJ kan forårsage betydelige smerter, ikke kun i kæben, men i skuldre, nakke og hoved. TCA kan hjælpe i en række forskellige måder. Fordi de har en beroligende virkning, kan de hjælpe TMJ patient sove bedre. De reducerer også Bruksisme, eller slibning af tænder, et problem mange TMJ syge oplever. Desuden kan de give nogle smertelindring. Fordi TMJ er en kronisk tilstand, mange patienter også lider af depression, og TCA har den ekstra fordel af at hjælpe med at.

Bivirkninger

Selv om de ikke er vanedannende, har TCA en række bivirkninger, der kan være påtrængende på patientens daglige liv. Bivirkninger omfatter døsighed, mundtørhed, svimmelhed, hovedpine, kvalme, vægtøgning og sløret syn. Da alle TCA er effektiv, læger har tendens til at vælge en baseret på andre problemer, en person har og andre stoffer, han kan tage. Nogle af TCA, især amitriptylin, kan medføre markante døsighed, så de ofte er ordineret til patienter, der oplever angst og depression med agitation. TCA, der sjældent gøre folk søvnig, såsom imipramin, er normalt gives til deprimerede patienter, der er sløv og trukket tilbage.

Drug interaktion

Patienter der allerede tager antihistaminer, andre allergi medicin, beroligende midler, smerte medicin beslaglæggelse medicin eller muskel relaxers bør tale med deres læge før kombinere dem med TCA. De bør også undgå at kombinere TCA med alkohol eller ethvert stof, der gør dem søvnig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com