Rolle konflikt defineret

11/01/2010 by admin

Alle, der er en del af et samfund, uanset størrelse, har en rolle at spille. De fleste, faktisk har flere roller at udfylde, der passer til deres job, familier, venner og andre aspekter af deres liv. Når disse roller clash det kaldes en psykologiske og sociologiske begivenhed rolle konflikt.

Roller

Roller er de forskellige masker og holdninger folk fylde hele deres liv. De kan være en far eller mor, barn, jurist eller læge eller en endog et fængsel tilbageholdte.

Konflikt

Når to sociale roller for en person, der er i konflikt med hinanden, kaldes det rolle konflikt. Et eksempel er en advokat, der skal være repræsenteret i en retssag.

Status

Rolle konflikt findes kun hvornår de to roller er involveret med forskellige statusser. Statusserne er forskellige niveauer i samfundet, såsom rig og fattig, mand og kvinde, eller barn og voksen. I det foregående eksempel er advokat rolle på et niveau som en integreret del af det juridiske system, mens rollen som nogen, der har behov for repræsentation er en "mindre" status, der bygger på ved hjælp af den samme juridiske system.

Organisationer

I en organisation, grupper af mennesker arbejder sammen om at danne en rolle af en organisation. Når disse grupper er strid, siges der at være organisatorisk rolle konflikt.

Effekter

Rolle konflikt kan oprette ekstra understreger i en persons liv, som kan trække dem væk fra deres pligter i nogen roller involveret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com