Gigt & urin smerte

10/29/2010 by admin

Lider af gigt kan være smertefulde og en alvorlig byrde på dit liv, især hvis det påvirker dine nyrer og forårsager smerter i urin. Men, behandlinger er tilgængelige til at fjerne din gigt, lindre dine smerter og forhindrer tilbagevendende ved at foretage en række ændringer i livsstil.

Definition

Gigt er en tilstand, der forårsager hævelse og stivhed i leddene, selvom det er typisk rettet mod storetåen. Det er en form for gigt og har tendens til at være gentagne medmindre livsstil ændringer. Mænd er mere tilbøjelige til at udvikle gigt end kvinder og gentagne flare-ups kan forårsage skade på leddene over tid.

Årsager

Gigt er forårsaget af en ophobning af for meget urinsyre i blodet. Spise fødevarer, der er højt purinindhold, bouillon, sild, ansjoser, svampe, kan indmad og brislinger markant øge kroppens niveauer af urinsyre. Når nyrerne ikke kan slippe af med alle urinsyre, begynder det at krystallisere og knytte sig til leddene, forårsager intens smerte og stivhed. Sjældent, er gigt forårsaget af en forstyrrelse af en slags, der forårsager din krop til at producere store mængder af urinsyre ligegyldigt hvad du spiser. Eksempler på sådanne lidelser leukæmi og nyresygdom.

Symptomer

Gigt kan forårsage mange symptomer i kroppen. For eksempel, kan det forårsage alvorlige smerter i leddene, normalt ved storetåen. Syge finde knap flytter leddet utåleligt. Området kan også se rød og hævet og føles varm at røre ved. Andre symptomer er feber, utilpashed og træthed. Hvis gigt vender tilbage ofte, leddene kan blive permanent beskadiget, fører til deformitet og begrænset bevægelse.

Nyresten & urin smerte

Nyresten kan også udvikle sig i gigt-ramte. Disse sten kan blokere urinveje, fører til alvorlige smerter. Også kendt som urolithiasis, nyresten kan faktisk forårsage infektion og permanente nyreskader, hvis ikke behandles omgående. Blokerede urin flow ledsagende smerte kan ulidelig og forringer. Desværre, hvis du har diabetes, forhøjet blodtryk eller nogle andre lidelse, der svækker nyrernes funktion, du vil sandsynligvis lider af gigt igen og igen som urinsyre ikke vil blive behandlet ordentligt.

Behandling

Behandling af gigt og den potentielle urin smerte, der går sammen med det, kræver flere forskellige tilgange. I midten af et nyt angreb, NSAID eller non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, er en god måde at lette smerter og hævelse. Anvende is til det ramte område og fiksering fælles for at immobilisere det er også effektiv. Kortikosteroider kan også bruges. at forebygge fremtidige anfald af urinsyregigt. Du kan tabe, undgå fødevarer med højt purinindhold og undgå alkohol og stoffer, der forårsager høj urinsyre-syre niveauer. For at behandle urin smerte, nyresten vil skal løses og et stof som Allopurinol, som sænker mængden af urinsyre i blodet, vil skulle træffes.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com