TB testretningslinjer

07/08/2010 by admin

Tuberkulose er en bakteriel sygdom forårsaget af Mycobacterium tuberkulose. TB angriber normalt lungerne, men bakterien kan også sprede sig til din nyre, rygsøjlen og hjernen. Hvis TB er venstre ubehandlet, kan det være fatalt. Der er to test anvendes til at angive, om TB er til stede i kroppen: en hudtest eller en blodprøve. Disse to test viser dog ikke hvis den bakterielle infektion har udviklet sig i TB sygdom.

TB hudtest

TB huden test, også kendt som Mantoux tuberkulin hudtest, er den mest almindeligt anvendte test. En lille mængde af flydende, kaldet tuberkulin, sprøjtes ind i huden på den nederste del af armen. Du skal vende tilbage til det sundhedsvæsen facilitet i 48-72 timer til at se, om der er en reaktion på tuberkulinet. En sundhedsprofessionel vil kigge at se om huden er rejst og misfarvet. Din arm undersøges ikke inden 48 timer, da der kan være hævelse fra injektion og misfarvning kan ikke vises. Hvis du venter længere end 72 timer, vil virkningerne af tuberkulin reaktion på tuberkulose bakterien ikke ses.

TB blodprøve

To eksempler på TB blodprøver er QuantiFERON -TB Gold Test (QFT-G) og T-SPOT . I modsætning til hudtest kræver både blodprøver kun ét besøg. Blod er tegnet og køre gennem interferon-gamma release assays (IGRAs). Interferon-gamma release assays måle dit immunsystem reaktion på bakterien. Men, interferon-gamma release assays er relativt nyt, og din sundhedspleje udbyder kan ikke have dem.

Diagnosticering af sygdommen

Hvis resultaterne kommer tilbage positiv, skal du yderligere tests for at bestemme, om den bakterielle infektion har udviklet sig til tuberkulose. Diagnosticeringen omfatter en medicinsk historie, fysisk undersøgelse, brystet radiografi eller X-ray og passende bakteriologisk eller histologiske undersøgelser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com