Tegn & symptomer på lille tarm lymfom

11/20/2010 by admin

Tegn & symptomer på lille tarm lymfom

Tyndtarmen, en del af kroppens fordøjelsessystem, der omfatter spiserøret, mave og tyktarm, behandler næringsstoffer fra fødevarer og hjælper med at overføre affald ud af kroppen. Det er omkring 20 fod lang, der udgør mere end 70 procent af længden af den gastrointestinale (GI) tarmkanalen. Kræft i tyndtarmen er en sjælden sygdom. Der er dog symptomer at være opmærksom på der kan være forårsaget af kræft eller andre betingelser.

Lille tarm lymfom

Lille tarm lymfom, en af fem former for kræft i tyndtarmen, er en sygdom, som starter i cellerne i immunsystemet. Udover fordøjelseskanalen, er disse celler også placeret i lymfeknuder, milten, thymuskirtlen, polypper, tonsiller og knoglemarv. Alle de intestinale kræfttilfælde har potentiale til at invadere tarmvæggen, spredes i tilstødende lymfeknuder og andre organer. National Cancer Institute viser, at i 2009 var der 6,230 nye tilfælde af tyndtarmen kræft rapporteret i USA og 1110 mennesker døde af sygdommen.

Fysisk ubehag

Fysiske gener er ofte resultatet af problemer og lidelser forårsaget af kræfts position og placering i tarmen. Malignitet kan gøre det svært for kroppen at nemt fordøje og passere mad. Væksten kan også bløde internt resulterer i sort afføring. Disse symptomer kan også være forbundet med irritabel tyktarm og mavesår. Det er vigtigt, at du ikke selvstændige diagnosticere. Du skal se en læge at afgøre, om tegnene er et resultat af tarm kræft eller en anden invaliderende fysiske tilstand.

Yderligere tegn og symptomer

Tidlige symptomer er ofte vage, ikke-specifikke og kan omfatte abdominal ubehag forbundet med kvalme, oppustethed, og/eller tab af appetit. Efterhånden som sygdommen skrider frem, symptomer kan blive mere udtalt med øget mavesmerter eller kramper, en klump i midten af din midterste del, og uventede eller Uplanlagt vægttab. Avanceret symptomer er forbundet med træthed, svær vægttab, jernmangelanæmi, synlige blodtab i opkast eller fecal spørgsmål, gulsot, og svær kvalme og opkastning.

Behandling

Kirurgi, den primære behandling for små tarm lymfom, indebærer fysisk fjernelse af kræft og muligvis det omgivende væv. Kemoterapi eller strålebehandling er også udnyttet hvis kræften er udbredt. Stråling kan bruges i kombination med andre behandlingsmuligheder, eller når kirurgisk fjernelse af malignitet ikke er muligt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com