Topamax & lever effekter

06/03/2010 by admin

Topamax er en krampestillende medicin, der anvendes primært til behandling af neurologiske lidelser. Dette stof kan også bruges som en stemning stabilisator til behandling af bipolar lidelse. Det virker primært ved at bremse og beroligende nerveceller i hjernen. Topamax er primært behandlet og fjernet af nyrerne. Personer med nedsat lever funktioner skal gå videre med forsigtighed i at bruge dette stof. Disse personer skal arbejde med en læge for at afgøre, om Topamax er en mulighed for behandling.

Fakta

Topamax er en medicin anvendes til behandling af sygdomme som epilepsi og migræne hovedpine. I 2009 var det den mest ordineret medicin for migræne hovedpine. Det har været tilgængelig i USA siden 1996.

De fleste medicin behandles af leveren. Leveren omdanner medicin, således at det let kan udskilles fra kroppen af nyrerne. For en person, der allerede lider af leversygdom, kan denne medicin gøre sygdom fremskridt yderligere.

Forholdsregler

Det anbefales at personer med lever værdiforringelse eller syge får deres leveren testet før du tager denne medicin. Topamax anbefales ikke til folk med lever værdiforringelse. Det kan dog træffes ved en lavere dosis med læge overvåge tilstanden. Omhyggelig overvågning af en læge i hele varigheden af tager denne medicin er nødvendig.

Effekter

De virkninger, som Topamax kan have på leveren afhænger af om der var allerede skade leveren og i hvilken grad. Det kan forstyrre leveren ved at ændre dens normale funktioner. Desuden, i stedet for at omdanne medicinen ind i et stof, der kan anvendes og fjernes af kroppen, leveren kan omdanne det til kemikalier, der faktisk skade leveren selv.

Dosering

Den bedste måde at begynde at tage Topamax, samtidig med at placere som lille pres som muligt på leveren, er at starte med en lav dosis og stige det langsomt. En standard begyndelsen dosis er 25-50 mg dagligt. Doseringen kan gradvist øges til 200 til 400 mg pr. dag. Tager en højere dosis af Topamax bliver sat mere pres på leveren.

Advarsel

Starter ikke eller stopper med at tage Topamax uden først at konsultere din læge. Hvis du begynder at have svære rygsmerter eller gulfarvning af hud, konsultere en læge straks. Nogen af disse betingelser kan være en indikator for leveren nød. Ældre patienter kan have højere lever nød samtidig tage Topamax.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com