Hvad der forårsager en stigning i koagulationsfaktorer?

03/15/2010 by admin

Hvad der forårsager en stigning i koagulationsfaktorer?

Koagulationsfaktorer, også kendt som koagulationsfaktorer, spiller en afgørende rolle i kroppens immunsystem. Koagulationsfaktorer er af afgørende betydning for blodpropper, og måles ofte af sundhedspersonale til at bestemme en patients helbred. Der er mange koagulationsfaktorer,, og en stigning i koagulationsfaktorer kan være resultatet af en række forskellige forhold.

Koagulationsfaktorer

Udtrykket "koagulationsfaktorer" (også kendt som "Blod koagulationsfaktorer" eller "koagulationsfaktorer") henviser til en række forskellige stoffer, oftest proteiner, der forekommer i blodet og kontrollere koagulation eller koagulation. Koagulationsfaktorer er væsentlige elementer i blod---uden dem, blodet koagulere ikke, og du kunne forbløde fra endnu et lille snit.

Årsager til en stigning i koagulationsfaktorer

Generelt, læger er mere bekymret over et fald i koagulationsfaktorer end i en anledning--- og som et resultat, årsagerne til en stigning i koagulationsfaktorer har ikke været godt undersøgt og er stadig stort set ukendt. Der er en række genetiske sygdomme, der forårsager en hypercoagulable stat, i hvilken koagulationsfaktorer er forhøjet og blodpropper lettere. Nogle mennesker har en naturlig mangel på Antithrombin III eller Protein C, begge er vigtige koagulationsfaktorer. Den mest almindelige genetiske årsag til en stigning i koagulationsfaktorer er en genetisk mutation kaldet faktor V Leiden. Denne mutation opstår i 5 procent af den hvide befolkning.

Ikke-genetiske årsager

Den mest almindelige ikke-genetiske årsag til en stigning i koagulationsfaktorer er graviditet, der ændrer balancen mellem disse faktorer i blodet og generelt forårsager de fleste koagulationsfaktorer at stige. Mange andre forhold kan også forårsage en stigning på koagulationsfaktorer af mekanismer, der læger stadig ikke helt forstår. En forøgelse af koagulationsfaktorer kan være forårsaget af traumer, kirurgi, visse kræftformer og infektion. Forhøjede koagulationsfaktorer kan også være en indikator for hjertesygdom, men forholdet mellem hjertesygdomme og koagulationsfaktorer er kun begyndelsen til at blive undersøgt.

Trombose

Høj koagulationsfaktorer kan være en indikator for andre sundhedsmæssige problemer, men høj koagulationsfaktorer kan selv forårsage alvorlige problemer. Når koagulationsfaktorer bliver for høj, sætte dette dig i risiko for blodpropper, størkning af blod inde i kredsløbet. En blodprop i en arterie, vene eller hjertet kan være dødelig eller forårsage et slagtilfælde. Når koagulationsfaktorer får for høj, kan en læge ordinere aspirin eller blod fortynder til lavere niveauer af koagulationsfaktorer og reducere risikoen for blodpropper.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com