Kloningsteknologi

09/22/2010 by admin

Muligheden for kloning af mennesker begyndte når fårene "Dolly" blev først klonet i 1977. Siden da har kloning produceret verdensomspændende opmærksomhed og bekymring på grund af de videnskabelige og etiske konsekvenser, det kommer med. "Kloning" er en samlebetegnelse, givet af forskere at skildre forskelligartede processer af dublere biologisk materiale.

Hvad er kloning?

Kloning er processen med at skabe en organisme, der har præcis den samme genetiske sammensætning som en anden. Det betyder, at hver bit af DNA er den samme mellem organisme eller "genetiske kloner" som de er kendt.

DNA kloning

Også kendt som Molekylær, gene eller rekombinant DNA-teknologi er overførsel af et DNA fra en organisme til selvstændige stencilpenne genetiske elementer som bakterieplasmid og derefter overføres til en udenlandsk værts celle til at producere en "klon". Bliver praktiseret i 1970 ' erne, er det stadig er almindeligt anvendt i laboratorier i dag.

Reproduktiv kloning

Denne type af kloning bruges til at "genskabe" et dyr at have lignende nukleare DNA som en anden i øjeblikket eller tidligere eksisterende dyr. Dolly fårene, de første pattedyr til at blive klonet fra voksen DNA var lavet af reproduktiv kloning af en proces kendt som kropsceller (SCNT).

Terapeutisk kloning

Også kendt som bruges embryon kloning denne proces til at fremstille stamceller fra humane embryoner til forskning og undersøgelse. Dette kan være nyttigt til behandling af forskellige sygdomme som Alzheimers, kræft og hjertesygdomme, men da det indebærer ødelæggelse af et menneskeligt embryon er det rejser etiske bekymringer.

Kritik af kloning

Kloning bringer en liste af kritik, herunder dens meget dyre og ineffektive metoder, lav succesrate, DNA problemer giver anledning til andre sundhedsmæssige risikofaktorer og sænke den klonede organismes, ifølge Human Genome Project forventede levetid.


© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com