Årsager & forebyggelse af blå mærker

12/30/2010 by admin

Blå mærker er små misfarvninger af huden, der er normalt forårsaget af traumer, når huden lider et grimt bump. Når du rammer din arm på en bordplade eller en tabel, skader virkningen blodkar under huden. Som blod fra disse fartøjer puljer under din hud begynder du at se sort og blå misfarvning. Der er et par almindelige årsager til blå mærker, men at forhindre blå mærker kan være svært.

Typiske årsager

Den mest almindelige årsag til blå mærker er på vej i ru kontakt med en anden person eller et objekt. Indeværende anlæg begge to veje, som du kan støde din shin på en tabel eller nogen ved et uheld kan ramme dig med en bold. Uanset grunden, har nogen høj hastighed virkning mod din hud potentiale til at forårsage en grim blå mærker. Stød forårsaget af uslebne kontakt er ikke en væsentlig årsag til sundhed bekymring og vil helbrede på egen hånd.

Forebyggelse

At forhindre blå mærker er en smule tricky. For at forhindre et blåt mærke, vil du nødt til at forhindre den handling, der oprettede den. Du kan prøve at forhindre blå mærker ved at være forsigtig med dine omgivelser og handler sikkert når flytte møbler eller dyrker sport, da dette begrænser muligheden for utilsigtet blå mærker. Hvis du spiller sport, slid korrekt sikkerhed gear som albue, skulder og knæ puder, samt shin vagter, hvis nødvendigt. Det er ikke muligt at stoppe enhver ulykke, men holde sikkerhed for øje vil hjælpe.

Årsager til bekymring

Mens blå mærker er en sund funktion af det menneskelige legeme, nogle blå mærker kan være et tegn på en underliggende sundhedsproblem. Hvis du finde blå mærker på din krop, der har optrådt uden årsag, eller du opdage at du knuse let og ofte, kunne du har en blødningsforstyrrelse. Dette gælder også for blå mærker, der eksisterer i flere uger. Symptomer af denne art skal bringes til en læge, der kan finde ud af hvad der sker med din krop.

Behandling forslag

Hvis du rammer dit hoved eller smække din shin til noget, du sandsynligvis nødt til et blåt mærke. Men, kan du prøve at minimere blå mærker effekten ved at anvende is eller frosne ærter til de tilskadekomne del af din krop. Dette vil minimere hævelse og hjælpe med smerter. Ud over den første reaktion, kan du tage over-the-counter smertestillende som ibuprofen eller acetaminophen til adresse ømhed. Efter et par dage, anvende en varm vaskeklud på blåt mærke et par gange om dagen for at hjælpe din hud absorbere blodet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com