Symptomer & behandling af PMDD

12/25/2010 by admin

Præmenstruelle dysforisk lidelse eller PMDD, er en svær form af Præmenstruelt syndrom eller PMS, at omkring 5 procent af menstruerende kvinder lider af. Både PMDD og PMS har lignende symptomer, herunder depression, angst, irritabilitet og moodiness. PMDD, er imidlertid forskellig fra PMS, fordi det er mere alvorlig og har en forstyrrende indvirkning på den Lidende liv. Du bør vide symptomer og tegn på PMDD for at kunne skelne det fra PMS.

Depression og angst

PMDD syge føler meget deprimeret og har en følelse af håbløshed. De kan også have store niveauer af angst og føler meget anspændt og på kanten. De kan føle en manglende interesse i aktiviteter, de bruges til at nyde, og de kan også have svært ved at koncentrere.

Humørsvingninger og irritabilitet

PMDD er også kendetegnet ved ekstreme humørsvingninger og irritabilitet. En patient kan være meget følsomme og kan græde nemt. De også kan være hurtig til at vrede og vil synes meget mere irritabel end sædvanligt.

Søvn problemer og appetit ændringer

PMDD syge kan føle sig mere trætte og træt end sædvanligt. De kan opleve tab af energi og sove for meget. Det er også muligt for PMDD syge har søvnløshed eller søvnbesvær. PMDD kan medføre store ændringer i appetit. Patienter kan opleve stærke cravings og kan have en trang til at spise for meget.

Fysiske symptomer

PMDD kan også forårsage fysiske symptomer svarende til PMS, som oppustethed, bryst ømhed, kramper, hovedpine og muskel eller fælles smerte.

Diagnose og behandling

Hvis du tror, du kan have PMDD, bør du kontakte din læge. Fordi PMDD er samme karakter som PMS, er det vigtigt for en læge at lave en ordentlig evaluering. Der findes sådanne behandlinger som narkotika, hormonbehandling og stresshåndtering, der kan hjælpe med at lindre symptomer og lette levende med PMDD.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com