Hvilke arvelige træk styres af par af gener?

11/20/2010 by admin

Hvilke arvelige træk styres af par af gener?

Forståelse af hvilke arvelige træk styres af genet par er en vigtig del af genetiske forskning. Ifølge University of Utah genetiske Science Learning Center bestemmes fysiske træk af specifikke segmenter af DNA kaldet gener. Træk underlagt mere end ét gen par er kendt som polygeniske træk, hedder McGraw-Hill videregående uddannelse hjemmeside.

Øjne, hår og hudfarve

Øjne, hår og hud farve er alle polygeniske træk. Genetikere mener, at hudfarve er faktisk omfattet af tre par af gener består af tre gener fra hver forælder. Barnets hudfarve vil være en af seks forskellige nuancer afhængigt af hvilke versioner af gener eller alleler, Barnet arver fra forældrene. På samme måde, øjen- og hårfarve farve vil være en anden farve og en anden nuance af farven, såsom mørk brun snarere end lys brun, afhængigt af de alleler, der nedarves fra forældrene.

Højde, vægt, form og stofskifte

En persons legeme skikkelse, såsom højde, vægt eller muskel masse, form og metabolisk rate, er også polygeniske træk arvet fra begge forældre. Hver af disse træk er underlagt de kumulative virkninger af mange gener. Miljømæssige faktorer har også indvirkning på disse træk.

Øreflipperne og naturligt krøllet hår

Selv om nogle forskere mener øreflip form, størrelse og tilknytning til hovedet er alle kontrolleret af et gen, mener andre forskere disse karakteristika er kontrolleret af par af gener. Naturligt krøllet hår var engang anset for at være kontrolleret af et gen, men nyere undersøgelser har konkluderet, at dette er en arvelig polygeniske egenskab.

Blodtype

Som med hudfarve, mener genetikere, at blodtype er styret af tre par af gener består af tre gener fra hver forælder. Barnets blodtype bliver en af seks forskellige variationer af ABO blod grupper afhængigt af, hvilke versioner af gener barnet arver fra forældrene.

Alkoholafhængighed

Alkoholafhængighed menes at være en arvelig egenskab forårsaget af par af gener. I en undersøgelse foretaget af Johns Hopkins University, havde brødre og sønner af alvorligt alkoholholdige mænd en 25 til 50 procent levetid risiko for alkoholisme.

Temperament og personlighed

Adfærdsmæssige træk som intelligens, temperament og personlighed er arvet og styres af flere gener.

Sygdomme og tilstande

Genetik spiller en rolle i mange sygdomme og tilstande. Sådanne kræftformer som tarmkræft, brystkræft, æggestokkene, melanom og prostata er alle nedarvede polygeniske træk. Andre sygdomme og lidelser er påvirket af polygeniske arv, som forhøjet blodtryk, hjertesygdomme, højt kolesteroltal, diabetes, sen-life Alzheimers, skizofreni, bipolar lidelse, gigt, reumatiske lidelser, knogleskørhed, psoriasis, modermærker, eksem, astma, allergier og emfysem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com