Frontotemporal demens symptomer

07/28/2013 by admin

Frontotemporal demens er ikke en enkelt betingelse, men en samlebetegnelse, der dækker en række sjældne lidelser målretning hjernens frontal og tidsmæssige lapper, ifølge MayoClinic.com. Disse lidelser er ofte fejldiagnosticeret som Alzheimers sygdom eller anden form for psykiatriske forstyrrelser. Udbrud af denne form for demens forekommer typisk i en meget tidligere alder, end er tilfældet i Alzheimers.

Normale funktioner

Hver af de fire kamre af hjernen---frontal, occipital, parietal og tidsmæssige---er forbundet med bestemte funktioner og adfærd, selv om der kan være en vis grad af overlapning. Ifølge webstedet Serendip spiller frontallappen en stor rolle i planlægning, beslutningstagning, problemløsning og ræsonnement. Det har også en betydelig indvirkning på humøret og følelser. Tindingelappen er tæt forbundet med tale, hukommelse og perception og tolkning af auditive stimuli.

Symptomer på dysfunktion

Symptomer af frontotemporal demens falder i tre kategorier, ifølge MayoClinic.com. Disse er bevægelsesforstyrrelser, adfærdsmæssige ændringer og problemer med tale og sprog. Symptomer i kategorien bevægelse lidelser kan efterligne symptomerne på Parkinsons og Lou Gehrig sygdomme og omfatter rystelser, muskelkramper og svaghed, manglende koordinering, synkebesvær og stivhed. Adfærdsmæssige ændringer kan omfatte en markant nedgang i personlig hygiejne, generelle apati, upassende aktioner, fravær af hæmninger, eufori og kompulsiv adfærd. Tale og sprog problemer kan vise sig som en stadig større vanskeligheder ved at forstå skrevne og talte sprog eller ytring af grammatisk korrekte sætninger, der har ingen relevans for samtalen finder sted.

Årsager

Årsagerne til de forskellige former for frontotemporal demens er ikke fuldt forstået, selv om nogle synes at være forbundet med genetiske mutationer af visse hjerneceller. Uanset årsagen, men den fysiske skader, som denne gruppe af sygdomme kan være set i atrofi eller svind af både frontal og tidsmæssige lapper af hjernen.

Diagnose og behandling

MayoClinic.com påpeger, at ingen enkelt test kan bekræfte en diagnose af frontotemporal demens, der kræver brug af et batteri af tests for at eliminere andre muligheder, indtil denne form for demens kan identificeres positivt. Test omfatter neuropsykologiske screening, blod analyse og CT og Mr scanninger af hjernen. Fordi der er ingen kur, består behandlingen primært af medicin og/eller terapi til at håndtere symptomer. De to klasser af narkotika mest almindeligt ordineret er antipsykotika og antidepressiva.

Risikofaktorer og komplikationer

Fordi så lidt er kendt om årsagerne til disse typer af demens, dækker kun højrisiko gruppen, der er blevet identificeret hidtil personer med en familie historie af demens. For så vidt som der er ingen kur for frontotemporal demens, er udsigterne for dem, diagnosticeret med disse lidelser temmelig grim med symptomer forværres over tid indtil patienten skal være forsynet med 24-timers pleje.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com