Sådan bruges Doxepin for søvnløshed

11/18/2010 by admin

Sådan bruges Doxepin for søvnløshed

Søvnløshed er generelt defineret som vanskeligt kommer til at sove og/eller opholder sig i søvn. Det er ikke normalt betragtes som en diagnose eller en sygdom i og af sig selv, men snarere et symptom. Doxepin er antidepressiv medicin anvendes til behandling af angst og depression ved at hæmme re-uptake af serotonin og noradrenalin. I marts 2010, blev det godkendt af FDA til behandling af søvnløshed.

Instruktioner

• Se din læge for at opnå en recept. Fortæl din læge hvis du tager anden medicin, herunder MAO-hæmmere, som kan forårsage alvorlige bivirkninger, som når de kombineres med doxepin. Tag ikke doxepin, hvis du nogensinde har haft grøn stær, vandladningsbesvær, en forstørret prostata - eller hvis du er, eller planlægger at blive gravid.

• Tage den dosis, der anbefales af din læge. Den typiske anbefalede dosis starter på 20 mg og øges til så meget som 50 mg, afhængigt af din tilstand. Doxepin kommer som en kapsel eller et flydende koncentrat. Du behøver ikke at tage det med mad, men det bør træffes omkring det samme tidspunkt hver dag. Hvis du bruger den flydende koncentrat, har din læge eller apoteket vise dig hvordan du bruger dropperen, og fortyndet koncentrat i ikke-kulsyreholdige drikkevarer. Aldrig tage mere doxepin end din læge anbefaler, og fortælle din læge, før du stoppe med at tage den.

• Sikre, at du har nok tid til at sove ud virkningerne af doxepin fuldt ud. Du vil har brug for 12-15 timer til at vågne op efter at tage doxepin. Ikke køre til arbejde, gå i skole eller sætte dig selv i potentielt farlige situationer, indtil du føler dig helt vågen efter brug af doxepin.

• Tage nogen glip doser, så snart du husker, medmindre det er næsten tid til din næste dosis, i hvilket tilfælde du skal springe den. Aldrig tage en dobbelt dosis.

Tips & advarsler

  • Ring til din læge hvis du oplever nogen alvorlige eller vedvarende bivirkninger, herunder men ikke begrænset til døsighed, kvalme, ændringer i humør, appetit eller vægt, mareridt, sløret syn, følsomhed i huden, eller overdreven sveden. Ring til din læge hvis du oplever spasmer af halsen eller ryggen, talebesvær, en blandet gangart, ukontrollerbare rystelser, feber, udslæt, åndedrætsbesvær, gulnet øjne eller en uregelmæssig hjerterytme.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com