KOL tegn & symptomer

02/07/2011 by admin

Kronisk obstruktiv pulmonal sygdom (KOL) er en generel betegnelse for en gruppe af lungesygdomme, der forstyrrer normal vejrtrækning. Er de mest almindelige former for KOL, kronisk bronkitis og emfysem.

Kronisk bronkitis

Kronisk bronkitis er en langsigtet, tilbagevendende sygdom, hvor luftvejene (bronkierne) i lungerne bliver betændt med på tykkere lag af slim. Symptomer skal være til stede i mindst 3 måneder.

Tegn og symptomer på kronisk bronkitis

Tegn og symptomer skal eksistere uafhængigt af eventuelle andre sygdomme.Det mest almindelige symptom er ledsaget af en produktiv, slimhinde hoste vejrtrækningsbesvær. Andre tegn og symptomer variere person, men kan omfatte: hyppige luftvejsinfektioner, cyanose (blå farve) til læber og hud, og hjertesvigt.

Emfysem

Emfysem angreb luftsække (alveolerne) i lungerne. Væggene mellem klynger af luftsække nedbryde og sække blive arret, forebyggelse af tilstrækkelig ilt overførsel og frigivelse af CO2.

Tegn og symptomer på emfysem

De mest almindelige symptomer på emfysem er vanskeligt vejrtrækning (især exhaling) og en hoste. Andre symptomer omfatter træthed, angst, vægttab, hjerteproblemer og en stor, tønde formet brystet forårsaget af kontinuerlig inflation af lungerne på grund af ikke at kunne udånder helt.

Prognose

Hvis opdaget tidligt, og med den rette behandling, kan mennesker med KOL leve relativt produktive liv, og bremse (eller selv stoppe) progression af sygdommen. Hvis du er bekymret for at du kan have KOL, tale med din læge om behandlingsmuligheder.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com