Karpaltunnel syndrom behandling

03/24/2011 by admin

Karpaltunnel syndrom behandling

Hvis du nogensinde har oplevet prikken eller følelsesløshed efter en lang dag med brug af maskiner eller skrive og klikke på en mus på dit skrivebord, kan du spekulerer på, hvis du har en sag af karpaltunnelsyndrom. Når du har fået en diagnose, bliver du nødt til at beslutte, hvordan at behandle betingelsen. Læs videre for at lære mere om karpaltunnelsyndrom, hvordan man kan forhindre det og de tilgængelige behandlingsmuligheder.

Identifikation

Carpal tunnel syndrom er en tilstand, der opstår, når den mediane nerve, som løber ned af armen og gennem håndleddet, bliver komprimeret eller skadet. Karpaltunnel er en passage mellem fibrøst ligament væv og håndleddet knoglen. Hvis vævet bliver irriteret eller svulmer, vil passage indsnævre og komprimere den mediane nerve, forårsager smerte, følelsesløshed eller svaghed i håndleddet, hånd og arm.

Effekter

Når den mediane nerve er komprimeret, er den tidlige effekt en følelse af brændende, prikken eller følelsesløshed i håndfladen på hånden eller fingre. De første symptomer opstår ofte om aftenen eller første ting om morgenen. En Lidende kan vågne op følelse at gnide nogle sensation i valne hænder. Som tilstanden fortsætter, følelsesløshed eller prikken kan fortsætte gennem hele dagen, og den Lidende styrke for gribende objekter kan falde. Prikken eller følelsesløshed kan forlænge op gennem håndleddet og i underarmen.

Behandlinger

De tre vigtigste behandlinger for carpal tunnel syndrom er medicin, fysioterapi og relaterede øvelser eller kirurgi. Lægemidler, der almindeligvis anvendes til behandling af karpaltunnelsyndrom omfatte over-the-counter anti-inflammatoriske medicin såsom aspirin eller ibuprofen. Læge-ordineret kortikosteroider, såsom prednison, kan indtages oralt eller undertiden injiceres i håndleddet til at lette presset på nerven.Læger kan give patienterne øvelser at gøre på egen hånd eller kan ordinere flere uger af fysioterapi. Øvelser målretning karpaltunnelsyndrom typisk indebærer udspænding af hånd og arm eller styrketræning musklerne omkring håndleddet. Fysioterapi kan også inddrage icing håndled og arm for at reducere hævelse og inflammation. Kirurgi kan være anbefales, hvis symptomerne er vedvarende i 6 måneder eller mere, og andre behandlinger ikke arbejde. Kirurgi er typisk udført på et ambulant og involverer severing væv, der begrænser den mediane nerve. Dette kan enten ske som traditionelle "åbne release" kirurgi eller endoskopisk ved hjælp af et lille kamera knyttet til en slange. Endoskopisk kirurgi som regel indebærer mindre incisioner og ofte gør restitutionstid kortere.

Tidsramme

Tidsrammen for recovery fra karpaltunnelsyndrom kan afhænge af behandlingen. Recepter for kortikosteroider holder normalt 2 til 4 uger. En recept for fysisk terapi kan sidste 6 til 12 uger, med et forslag om at patienter gøre øvelserne på deres egen for flere måneder efter efterbehandling overvåget terapi. De gennemgår kirurgi typisk føle forbedringer straks, men det kan tage flere uger til flere måneder for en fuld helbredelse. Fysioterapi er ofte nødvendigt i forbindelse med operation for at patienten til at genvinde styrke og fleksibilitet i hænder, håndled og arm.

Forebyggelse/løsning

Udvikle karpaltunnelsyndrom eller har et tilbagefald efter behandling kan forebygges ved at tage pauser og særlig opmærksomhed til ergonomiske arbejdsområder og velstruktureret værktøjer. Langvarig brug af vibrerende håndværktøj eller traume på håndled eller hånd gennem sports- eller arbejdsrelaterede skade kan forårsage karpaltunnelsyndrom i dem der er født med smalle carpal tunneller, og som derfor er mere modtagelige for udvikling af syndromet. I disse tilfælde bruge ergonomisk designet værktøjer, at tage pauser, ofte strækker sig og iført beskyttelsesudstyr kan alle være nyttigt til at forhindre en gentagelse af karpaltunnelsyndrom. Iført wrist skinner til at holde arm og håndled justeret under arbejdsopgaver kan også forhindre syndrom fra udvikle eller tilbagevendende.

Advarsel

Kortikosteroider kan ikke være en god mulighed for alle patienter. Lider med diabetes kan finde at tage kortikosteroider langsigtede forstyrrer evnen til at styre blodsukkeret. Disse leddegigt eller diabetes kan ikke finde permanent lindring gennem operation for karpaltunnelsyndrom medmindre det underliggende medicinske spørgsmål behandles også.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com