Hvad er psykiske problemer?

10/18/2010 by admin

"Psykiske problemer" er en uformel betegnelse for en række psykiske lidelser og psykiske sygdomme. De fleste af disse forhold har en betydelig indvirkning på en persons liv såvel som livet for familiemedlemmer og kære. Disse lidelser kan påvirke personens humør, adfærd eller kognitive færdigheder, hvilket gør det vanskeligt at fungere normalt i samfundet. De kan kræve behandling af en psykolog eller psykiater. Personer med mere alvorlige eller akutte psykiske problemer kan være indlagt til behandling samt.

Affektive sindslidelser

Humørsvingninger, herunder store depression, bipolar lidelse, mani og seasonal affective disorder (SAD), er fælles mentale problemer. Disse sygdomme alle påvirker en persons humør og kan forårsage alvorlige problemer og vanskeligheder i daglige funktion. Svær depression er en tilstand, hvor sorg strækker sig over en lang periode. Bipolar lidelse er en psykisk tilstand hvor en persons humør svinger fra ekstreme depression til ekstreme opstemthed i en temmelig regelmæssig cyklus. Mani forårsager en person til at føle sig ukontrollabelt og meget opstemt og energisk for en lang periode. SAD er en tilstand, hvor en persons humør ændrer sæsonmæssigt. Alle disse betingelser, hvis venstre ubehandlet, kan forårsage alvorlige problemer i et menneskes liv og kan føre til selvmordstanker.

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser er en type af psykisk problem, der påvirker en persons spisevaner og kan forårsage ekstreme vægttab og endda døden. Der en to vigtigste spiseforstyrrelser: anoreksi og bulimi nervosa. Anorexia nervosa er en tilstand, hvor en person spiser meget lidt, til punktet af afmagring, for at opnå en tyndere udseende krop. Bulimia nervosa er præget af hyppige episoder af spise usædvanligt store mængder af mad, efterfulgt af selvinducerede opkastning, udrensning eller fastende for at modvirke binge spise. Begge disse sygdomme opstår typisk i forbindelse med en forvrængning af kropsbillede.

Andre psykiske problemer

Ud over humør og spiseforstyrrelser er der flere andre typer af psykiske problemer. Angst lidelser påvirke mange mennesker og omfatter generaliseret angst, obsessiv-kompulsiv sygdom (OCD), panikangst, post-traumatisk stress disorder (PTSD) og social fobi. Mennesker med disse typer af psykiske problemer oplever en stor stress og angst i dagligdags situationer. Skizofreni er en langvarig kronisk psykisk lidelse at årsager ramt folk til at se, høre og føle ting, ikke der rigtig. Der er også flere psykiske problemer på autisme spektrum, er ofte diagnosticeret i en meget tidlig alder. Disse lidelser følger ofte berørte børn ind i voksenalderen.

Overvejelser

Der er situationer, hvor en person kan opleve symptomer af visse psykiske sygdomme, såsom depression, for korte perioder. Dette er en normal reaktion på bestemte begivenheder, såsom at miste en elsket. Når symptomerne på en psykiske sygdomme vare længere end et par uger eller blande sig med en persons evne til at fungere, er det tid til at se en læge eller søge hjælp. Mange mennesker med psykiske problemer eller diagnosticerede mentale lidelser kan gendanne eller blive behandlet og leve normalt liv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com