Hvordan at finde den rigtige Carb niveau for dig

04/15/2011 by admin

Hvordan at finde den rigtige Carb niveau for dig

Kulhydrater er en vigtig del af din daglige kost. Vores kroppe skal carbs til at fungere ordentligt, så der er et minimum, vi skal spise hver dag. Kulhydrater kan også nemt dog over forbrugt, især hvis du har diabetes eller er præ-diabetes. De har også en stor indflydelse på vægt, derfor "lav carb" diæter. Finde ud af at kende den rigtige mængde for at opretholde korrekt vægt og et godt helbred.

Instruktioner

Finde ud af dine kalorier og kulhydrater

• Det anbefales, at kulhydrater udgør 45 til 65 procent af dit daglige kalorieindtag. Så først skal du vide, hvad dit daglige kalorieindtag bør være. Din kalorieindhold tælle er baseret på flere faktorer som alder, højde, vægt, køn og aktivitetsniveau. For at hjælpe dig, har Mayo Clinic en vidunderlig kalorieindhold calculator du kan bruge på deres websted for gratis (Se nedenstående ressourcer).

• Vi tælle kulhydrater i gram. Et gram af en kulhydrat er 4 kalorier. Så hvis du indtag 1600 kalorier pr. dag og beslutte at begrænse din carb indtagelse til 50 procent af dine kalorier, så 50 procent af 1600 er lig med 800 kalorier. Derefter skal du opdele 800 ved 4, som vil give dig et svar på 200. Så må du 200 gram kulhydrater.

• Når du kender mængden af kulhydrater skal du pr. dag, nu skal du vælge hvilken slags kulhydrater du skal spise. Der findes to grundlæggende typer af kulhydrater--enkle og komplekse. Simple kulhydrater er dem du ville finde i sukkerholdige godbidder såsom cookies og is. Komplekse kulhydrater er dem du finder i frugt og grøntsager. Det er vigtigt at vide, fordi komplekse kulhydrater er bedre for din sundhed. De hjælper også med vægtkontrol, fordi de forlader dig følelsen fyldigere længere, så du vil spise mindre.

• Den anden ting du behøver at vide om kulhydrater, når kontrol ernæring etiketter på fødevarer er, at ikke alene er det vigtigt at kontrollere mængden af kulhydrater per portion, men du skal også kontrollere mængden af fiber. Kulhydrater henvende sig til sukker en gang forbruges med undtagelse af mængden af fibre i maden. For eksempel, hvis etiketten siger 20 gram kulhydrater og 7 gram fiber, trækker du 7 fra 20, som giver dig 13, og at 's faktiske mængden af kulhydrater, som du spiser.

• En anden overvejelse med kulhydrater er, hvor hurtigt de er absorberes i kroppen og blodbanen. Det glykæmiske indeks satser levnedsmidler som kulhydrater på en skala fra 1 til 100. Jo højere tal, jo hurtigere absorption. Dette er vigtigt, fordi du vil opleve en stigning i blodsukkeret med absorberes hurtigt fødevarer og du vil finde, du får mere sulten hurtigere. Med fødevarer, der er lavt på skalaen kan du holde dit blodsukker mere stabil, hvilket er specielt vigtigt for dem, der er diabetiker. Disse fødevarer forlade dig følelsen fyldigere også længere så du ikke vil være så sulten hele tiden. At træffe de rigtige kulhydrat valg vil hjælpe dig med at leve et sundere og længere liv.

Tips & advarsler

  • Altid tjekke med din læge eller diætist før du foretager større ændringer i din kost.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com