Hvad forårsager gigt Flare-Ups?

07/05/2011 by admin

Der er over 100 forskellige typer af gigt, der påvirker mere end 40 millioner mennesker. Mange af disse betingelser er håndterbare gennem behandling og medicin, giver dem ramt at leve forholdsvis uforstyrret liv. Selv den mest administrerede gigt kan have en flare-up, hvor sygdommen pludselig forværres i en periode. Flare-ups kan være forårsaget af en række ting, herunder fysisk aktivitet, stress, sygdom og traumer.

Anstrengelse

For meget motion, ophævelse eller udvidet aktivitet kan forårsage af opblussen af mange gigtlidelser. Dette sker når anstrengelse er noget kroppen ikke er vant til håndtering.

Stress

Det er blevet bevist, at mentale tilstande kan påvirke fysisk sundhed. Gigt flare-ups opstår ofte i tider med stress.

Sygdom

En sygdom, selv uden relation til den arthritic betingelse, kan medføre en opblussen. Ændringer i kropstemperaturen, medicin eller kost kan forværre gigt.

Traumer

En fysisk eller psykisk traume, som en ulykke eller død af et familiemedlem, vil ofte bringe på en opblussen. Dette kan være særligt alvorlige, hvis ulykken påvirker en del af kroppen allerede ramt af gigt.

Overvejelser

Hvis en flare-up varer længere end normalt eller er mere alvorlige end tidligere episoder, skal det rapporteres til en læge. Yderligere tests kan være nødvendigt at sørge for det ikke er på grund af en anden betingelse end arthritis.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com