Hvad kan udløse astma?

03/31/2011 by admin

Hvad kan udløse astma?

Astma er en tilstand, hvor luftvejene i lungerne bliver trange eller fyldt med slim, hvilket gør det svært for den Lidende at trække vejret. Folk kan have lejlighedsvise anfald af astma eller mere langsigtet tilfælde af det. Astma kan være forårsaget af allergi, kemikalier, vejret og selv influenza. Disse er kendt som udløsere. Udløsere oprette astmasymptomer, der kan omfatte alt fra hvæsen til åndenød. Forståelse af anatomien af lungerne, er de forskellige udløsere og symptomer afgørende for at vide, hvordan man korrekt behandling af hvert enkelt tilfælde af astma.

Lungerne og astma

Når folk inhalerer, når luft lungerne gennem luftrøret. Lungerne er opdelt i to rør kaldes bronkierne. Disse rør yderligere opdele i mindre rør kaldes bronchioles. Og inde i brochioles er små luftsække kaldet alveolerne. Det er gennem disse luftsække at ilt ind i blodbanen og kuldioxid fra blodet er cyklet tilbage i luften. Disse airways kan sammensnøret eller fyldt med slim, når en person har astma. Dette kan skabe en tilstand hvor der er for meget kuldioxid i lungerne. Lungerne så blive mere sure. Hvis venstre ubehandlet, kan toksiner indsamle i lungerne og i sidste ende ender i blodbanen. Dette kan føre til mere alvorlige komplikationer og sygdomme.

Astma er faktisk en reaktion fra lungerne til udløser. Kroppen forsøger at minimere indgangen til de ulovlige stoffer. Organer naturlige forsvar systemet indsnævrer luftvejene og producerer ekstra slim at beskytte sig selv. Desværre kan dette føre til nogle alvorlige konsekvenser.

Hvem er mest tilbøjelige til astma

Mennesker med allergi eller en kompromitteret immunsystem er meget tilbøjelige til astma. De kan have følsomheder til luftbårne udløser såsom pollen, forurening eller husholdningskemikalier. Mennesker med fødevareallergi er særligt tilbøjelige til astma. Deres kroppe gøre oprør mod visse elementer såsom hvede eller mælk, forårsage luftvejene i lungerne til at snøre og producere for meget slim. Mange gange, vil astmasymptomer stilne når udløseren er fjernet.

Forskning har vist, at tunge folk er også modtagelige for at få astma. Et hormon i kroppen kaldet leptin hjælper med at regulere fedt og kropsvægt. Det er produceret af fedtceller, men kan også forårsage betændelse i lungerne. Tungere mennesker har også flere problemer med at udøve og rydde deres lunger med strenge aktivitet. Selvom nogle mennesker rent faktisk har udøvet-induceret astma, se mange mennesker en forbedring i lungekapacitet og vejrtrækning, når de udøver. En korrelation anses også for at eksistere mellem babyer født via kejsersnit og astma. Børn født på denne måde har højere incidens af astma.

De vigtigste symptomer på astma

De fleste mennesker, der lider af astma kan have en eller flere af følgende symptomer: hvæsende vejrtrækning, hoste, åndenød, trykken for brystet eller smerter og jævnt tryk i lungerne. Disse symptomer kan enten være mild eller svær, men alle symptomer har visse udløser. For eksempel, har nogle astmatikere, der får influenza (en trigger) ofte sådanne svær åndenød, de kan næsten ikke trække vejret. Nogle endda kræve akut behandling på et hospital.

Hvæsen er ofte et tegn på, at slimhinderne opbygge i lungerne. Det kan stamme fra starten af en kold eller fra en slægt pet dander. Hvæsen er et af de tidlige tegn på astma. Som hvæsen forværres, en person kan begynde at have flere problemer med vejrtrækningen. Hvis han ikke får medicinsk behandling eller hensigtsmæssigt håndtere på aftrækkeren, kan han ende op med nogle alvorlige astmasymptomer. I sidste ende, astma kan føre til en person død, hvis ikke behandlet ordentligt.

De største udløser af astma

Alle astmasymptomer har udløsere, der forårsager en person lider visse symptomer. Udløsere kan indeholde én eller flere af følgende: luftbårne allergener som pollen, mug eller græs, røg, forurening eller smog, rengøringsmidler, sæber, parfume, vaskemidler, tæppe renere, neglelak, neglelakfjerner, carbon, familiens kæledyr, fødevareallergi, motion, vejrforhold og forkølelse eller influenza.

Mennesker, der lider af sæsonbetinget allergi kan undertiden gå gennem hele vinteren uden astmasymptomer. Men når foråret kommer, deres astma starter. De fleste regioner går gennem flere pollensæsonen i løbet af foråret og sommeren. Træer og blomster er netop begyndt at blomstre, græs vokser og mug kan være løbet løbsk. Nogen af disse ting kan udløse astma problemer, især hvis en person er meget allergisk over for stoffet.

En anden udløseren for astmatikere er kemikalier. Rengøringsmidler indeholder ammoniak, formaldehyd, glycerin og mange andre skadelige kemikalier. Et vilkårligt antal af disse offensive forurenende stoffer kan udløse et astmaanfald. Parfume er særligt dårligt for mennesker der er tilbøjelige til astma. Den indeholder nogle af de samme ingredienser som benzin bruges i vores biler.

Om vinteren, især i sub-nul vejret, gå udenfor kan udløse astma problemer for nogle mennesker. Nogle mennesker også få astmasymptomer, når de udøver. Andre får det, når de er syge. Og både børn og voksne har ofte astma på grund af fødevareallergi.

Anbefalede behandlinger for astma

Mange gange astma kan blive helbredt ved blot at identificere på aftrækkeren og fjerner den. Hvis en familie kat forårsager astma, er løsningen at slippe af med den. Dette bliver mere kompliceret for dem, der lider af luftbårne allergi. Antihistaminer bruges ofte til at dæmpe disse symptomer. Kortikosteroider er ofte ordineret til mere alvorlige tilfælde.

Praktiserende læger vil ofte anbefale en allergolog for mennesker med visse følsomme områder og astma. Allergikere kan teste enkelt for luftbårne og fødevareallergi. Injektioner kan anbefales til svær allergi. Og inhalatorer som Proventil og Advair kan ordineres til behandling af astma-symptomer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com