Hvad er årsagerne til fedtlever?

06/11/2011 by admin

Fedtsyredestillat leversygdom er en ganske almindelig tilstand, der slår tusindvis af mennesker hvert år. Det er som navnet antyder---en lever, der lider af et overskud af fedt, eller fat oprustning. For de fleste mennesker er det en temmelig uskadelig tilstand, der forårsager ingen symptomer, og er ofte diagnosticeret, når nogen har test udført for andre forhold. Men venstre ubehandlet, det kan være farligt.

Typer

Der er to former for fedtlever sygdom---alkoholiske steatohepatitis og NASH, ikke-alkoholiske steatohepatitis. Først er den mest almindelige og udvikler sig, når en person udvikler leverskade ved alkoholmisbrug. NASH er relateret til fedme og udvikler på grund af en frådseri i højt kalorieindhold (og fede) mad.

Identifikation

Fedtsyredestillat leversygdom er let diagnosticeret ved hjælp af en blodprøve, og er ofte blevet bekræftet med enten en ultralyd- eller CT-scanning. Sommetider en læge vil bemærke under en rutinemæssig eksamen at leveren er forstørret eller varsel gennem blod-test, der er betændelse i kroppen. Der kan være andre problemer med leveren, så lægen kan anmode om yderligere prøver for at udelukke andre problemer. At specifikt diagnosticere leversygdom, kan lægen bestille en leverbiopsi.

Årsager

Der er to primære årsager til fedtlever sygdom---alkoholisme og spiser en kost fuld af fedtholdige fødevarer eller højt kalorieindhold fødevarer. Sjældent gøre raske mennesker, der spiser en sund kost udvikler leversygdom. Hvis du spiser for mange kalorier, fedt kan ophobes i leveren, og leveren kan mislykkes i sine forsøg på at nedbryde fedtstoffer, som det skal. Fedt vil udvikle i leveren. Alkoholmisbrug kan også forårsage denne betingelse. Sommetider mennesker der er underernærede eller som har mistet vægt hurtigt (f.eks efter vægttab kirurgi) vil udvikle fedtlever sygdom så godt.

Advarsel

Hvis ubehandlet, kan leveren blive hærdet og arret. Kaldet skrumpelever, betingelsen er alvorlige og kan føre til leversvigt. Fordi der er få symptomer på leversygdom, kan du ikke udviser tegn på at du har fedtlever sygdom. Hvis du er alkoholiker, eller fede, kan det være værd at have en simpel blodprøve for at afgøre, om fedtlever er et problem. Ikke at vide og forlader leveren ubehandlet kan være farligt.

Forebyggelse

Forebyggelse af leversygdom er så simpelt som ikke overindulging i alkohol og ikke spiser en kost med højt fedt eller kalorier. Men hvis fedtlever sygdom er allerede en betingelse, det kan blive rettet. Leveren kan forynge sig selv i modsætning til alle andre organer i kroppen. Hvis fedtlever sygdom er forårsaget af fedme, at tabe sig og ændre din kost kan vende betingelsen. På samme måde kan en person, der misbruger alkohol muligvis vende betingelsen af simpelthen ikke drikke og vedtage en sundere livsstil. Nogle kosttilskud såsom marietidsel kan hjælpe leveren reparere sig selv.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com