Symptomer på hypothyroidisme under graviditet

05/07/2011 by admin

Hypothyroidisme kan beskrives som en tilstand, hvor en person har en underaktiv skjoldbruskkirtel. Dette kan undertiden forekomme under graviditet; men det kan gå ubemærket hen, som flere af symptomerne ligner dem, der typisk opleves under graviditet. Derfor er det vigtigt, at moderen til at forstå, hvad symptomerne er normal graviditet symptomer og hvilke symptomer kan være et tegn på hypothyroidism.

Symptomer

Hypothyroidism er anses for at være en temmelig almindelig tilstand. Hvis symptomerne er milde, kan betingelsen gå ubemærket hen og udiagnosticeret. Når en person har en underaktiv skjoldbruskkirtel, producerer hun tilstrækkelige mængder af thyreoideahormoner. Nogle gange er symptomer på hypothyroidisme forveksles med symptomer på depression. Enkeltpersoner har tendens til at opleve symptomer forskelligt, men nogle symptomer omfatter hæs stemme, bremset tale, hængende øjenlåg, oppustede og hævede ansigt, vægtøgning, forstoppelse, tørt hår, tør hud, langsommere puls, karpaltunnel smerter, muskelkramper, forvirring og hos kvinder, en øget menstruationen.

Betydning

I de første par måneder af graviditeten, fosteret meget stærkt afhængig af moderens thyroidea hormoner. Disse hormoner spiller en vigtig rolle i normal hjernens udvikling. Denne type af hormonmangel kan have en negativ effekt på fostret. New England Journal of Medicine offentliggjort resultaterne fra en undersøgelse vedrørende børn af mødre, der havde hypothyroidisme. Resultaterne viste, at disse børn havde en sænket IQ, samt forringet psykomotorisk udvikling.

Thyreoidea Screening under graviditet

En anden undersøgelse offentliggjort i New England Journal of Medicine taler om spædbørn født af mødre, der har ubehandlet hypothyroidisme var mere tilbøjelige til at lide af mentale defekter. Test før graviditet er den mest ideelle, fordi hvis dette gøres, kvinden er mere tilbøjelige til at have afbalanceret thyroid hormonniveauer i hele graviditeten.

Screeningen omfatter en blodprøve, som måler skjoldbruskkirtelhormon, samt thyreoidea - stimulerende hormonniveauer. Hvis TSH-niveau er højere end normalt, kan hypothyroidisme være skylden.

Overvejelser

Ifølge den amerikanske sammenslutning af kliniske Endokrinologer, bør alle gravide gennemgå skjoldbruskkirtel screening. En kvinder, der overvejer at have en baby eller blive gravide bør have sin skjoldbruskkirtel screenet på forhånd. Gravide kvinder, der har en familie historie af der oplever symptomer på en sygdom i skjoldbruskkirtlen, bør også testes.

Behandling

Når hypothyroidisme er blevet diagnosticeret i løbet af en graviditet, betragtes som hormonbehandling. Doseringen er normalt baseret på de enkelte niveauer af thyreoideahormoner. Denne behandling er sikkert for mor og barn. Rutinemæssig nyfødte screening vil opstå, når barnet er født, som vil hjælpe med at teste thyroid niveauer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com