Nyre- eller Ureteric kolik

10/13/2012 by admin

Nyre- eller Ureteric kolik

Nyrekolik, også kaldet ureteric kolik, er en tilstand karakteriseret ved en skarp og pludselig smerte, der opstår uden varsel. At opdage og behandle den egentlige årsag til betingelsen er den mest effektive behandling.

Årsager

Nyrekolik er oftest forårsaget af en blokering, lavet af nyresten, på det punkt, at de skaber en blokering i nyrebækkenet eller ureter. Smerten er symptomatisk for det stretching og spasming sten forårsager i ureter.

Risiko

Mænd er tre gange så tilbøjelige til at udvikle sten og ureteric kolik end kvinder og har størst risiko mellem en alder af 20 og 40. Også, dem med en familie historie af betingelsen er dobbelt så tilbøjelige til at udvikle symptomer.

Sten

Nyresten er lavet af ureteric krystaller, de fleste indeholder krystaller af mere end én type. Sten typer omfatter calcium, struvite, urinsyre og cystin.

Diagnose

Urinanalyse og abdominal X-ray er både almindeligt anvendt til at diagnosticere nyresten. Blodprøver og analyse af bestået sten kan også være nyttigt, fastlæggelse af den specifikke makeup af sten og sværhedsgraden af tilstanden.

Behandling

Smertestillende og øget væskeindtagelse er en typisk behandling for små sten, gør det muligt for kroppen at passere stenene naturligt. Større sten kan være nødvendigt at være brudt ud, før de kan overføres eller kan kræve kirurgisk fjernelse.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com