Hvad er en god A1c nummer?

11/09/2012 by admin

Laboratorieundersøgelser er vigtigt at praktiserende læger i bestemmelse af behandlingsforløbet for diabetespatienter. Rapporteret som en procentdel af glukose i blodet, hæmoglobin A1c numre mellem 4,5 og 7 er generelt betragtes som acceptabelt.

Beskrivelse

Hæmoglobin A1c test er en klinisk laboratorium blodprøve bruges til at hjælpe med at diagnosticere diabetes. Det er også bruges til at overvåge blodsukkerniveauet hos patienter med risiko. Det er den bedste test bruges til at afgøre, om diabetes er under kontrol.

Fortolkning

A1c test er designet til at opdage sukker niveauer i blodet i de foregående tre-måneders periode. Numre kan variere fra ca 4 til højere end 25, med højere tal der angiver øget risiko for diabetes komplikationer.

Frekvens

Diabetisk patienter med normal testresultater kan have A1c test mindst to gange om året. Patienter med høje unormale testresultater skal have deres prøver gentages hver tre måneder, i det mindste indtil normal test resultater opnås.

Sammenligning

Mens finger-stick glukose test giver en øjeblikkelig foranstaltning af blod glucose, A1c test kræver laboratorium fortolkning og giver et mere omfattende billede af patienternes sundhed.

Betydning

A1c test er et vigtigt diagnostisk værktøj for folk med diabetes. Patienter med høje A1c kan kræve medicin justeringer og tilmelding i livsstil og kost-ændring programmer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com