Oplysninger om gigt

09/16/2010 by admin

Gigt er en smertefuld tilstand, der påvirker mange mennesker. Det er mest almindeligt hos mænd over 50 år. Men yngre mænd og kvinder kan få gigt så godt. Der er relevante oplysninger om gigt som alle lider af denne betingelse behøver at vide.

Baggrund

Gigt er en kronisk og fælles form for inflammatorisk gigt. Denne type af gigt kommer med pludselige og alvorlige smerter angreb, rødme og ømhed i leddene.

Symptomer

Betændelse, rødme og intens ledsmerter vises normalt i storetåen, men det kan påvirke hele foden, ankler, hænder, håndled og knæ. Smerten forsvinder typisk efter fem til 10 dage.

Årsager

Hyperurikæmi, for meget urinsyre i blodet, er årsag til urinsyregigt. Urinsyre danner til sidst urat krystaller, der akkumulerer omkring leddene, forårsager den intense smerte, hævelse og rødme forbundet med gigt.

Behandling

Hvile de berørte fælles anbefales at ledsage mediciner til behandling. Ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), colchicin, kortikosteroider eller adrenocorticotropt hormon (ACTH) er ordineret til behandling af smerter og adresse betændelse.

Forebyggelse

Urinsyre blokkere, såsom Allopurinol og urinsyre flyttefirma, som probenecid, er forebyggende foranstaltninger, der anvendes til at afværge fremtidige angreb. En anti-gigt kost indeholder skære ned på rødt kød og seafood, undgå indtagelse af alkohol, spise fedtfattigt mejeriprodukter, spise komplekse kulhydrater og opretholde en sund vægt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com