Leverfunktionen hos børn

02/28/2013 by admin

Mange af os forbinder leversygdom som en voksen problem. Det er simpelthen ikke sandt. Den amerikanske leveren Association rapporter om, at 15.000 børn er indlagt hvert år med en lever-relateret sygdom. Leveren er et komplekst organ, der udfører mere end 500 vitale funktioner i det menneskelige legeme. Ikke alene virker det på samme måde hos voksne og børn, men børn er udsat for de samme lever sygdomme som voksne, også.

Funktioner

Leveren serverer mange forskellige funktioner i den menneskelige krop i at lagre energi fra mad, til at foretage protein, og fjerne giftstoffer fra kroppen. Leveren er også ansvarlige for at producere galde, en væske, at hjælper med at fordøje fødevarer.

Blodforsyningen

Leveren holder omkring 13 procent af kroppens blodforsyning. Ilt-rige blod er leveret til leveren mens blod høj næringsstoffer strømme fra leveren til resten af kroppen.

Brændstof

En gang i leveren, næringsstoffer i blodet kan opdeles yderligere og uddeles til de forskellige systemer i kroppen. Proteiner er produceret for blodplasma, energi er gemt, og bakterier er fjernet fra blodbanen.

Tegn og symptomer på skader

Gulsot - gullig hud og øjne--mørk urin, kvalme og abdominal hævelse kan være symptomer på leverskade eller sygdom. En simpel blodprøve, kaldet en nedsat funktion panel, kan diagnosticere et problem. Ifølge den amerikanske leveren Foundation, ud af alle de sygdomme, der påvirker børn, er kun én i 2.500 diagnosticeret med leversygdom.

Leversygdom

De lidelser, der forårsager leversygdom hos voksne er de samme som dem, der forårsager leversygdom hos børn. Læger på children's Hospital i Boston rapport der hver uge flere børn er diagnosticeret med leversygdom. Disse børn er ofte overvægtige, præ-diabetes eller diabetes, og har højt kolesteroltal.

Biliær atresi

Selvom sjælden, kan nogle spædbørn fødes med galdegangene, der ikke er fuldt dannet, ifølge Cincinnati's children's Hospital. Biliær atresi er en sjælden sygdom, der udelukkende påvirker spædbørn mellem to og otte uger gamle. Når galde bliver fanget inde i leveren, kan leversvigt forekomme.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com