Hvad er farerne ved solarier?

03/07/2013 by admin

Folk besøger ofte et solarium eller garvning seng, for at få en hurtigere tan, navnlig i mindre solrige områder. Solarium udsender samme ultraviolet (UV) lys, der forårsager garvning, men meget mere af den. Risici ved brug af solarium er lige så slemt som for meget sollys, nogle gange værre. Trods de overvældende beviser at solarium øger risikoen for kræft, fortsætter myten om, at et solarium tan er sundere end en solbrændthed stadig.

Identifikation

Folk besøge en solarium for at opnå en mørkere hudfarve for et mere tiltalende æstetiske udseende. Solariet er en organ-sized indkapsling, der bruger UV lys lamper til at forbedre garvningsprocessen. Kræft Rådet of Western Australia rapporter om at et solarium udsætter en person for at op til femmere tid mere UV-stråling end naturligt lys.

Øjenskader

Kræft Rådet of Western Australia rådgiver, at beskyttelse af øjne altid være slidt i et solarium. Solarium udsender en type af UV lys kaldes UVA, som kan forårsage alvorlige øjne betændelse i hornhinden. Selv om dette er normalt en kortvarig effekt, er nogle gange det nok for permanent skade. Langsigtede skader på øjet omfatter udviklingen af grå stær.

For tidlig aldring

Ifølge den australske regerings bedre sundhed hjemmeside aldre langvarig brug af solarium huden hurtigere end normal UV lys fra solen. Solarium udleder langt flere af typen af UV-stråler, der kan trænge dybt inde i huden. Dette forårsager huden til at blive mindre elastisk på grund af lavere niveauer af collage. Solarium UV også forårsager mørke, plettet pletter på huden.

Kræft

Selv om sollys også hjælpemidler i udviklingen af hudkræft, er dem, der bruger ofte solarium især udsatte, ifølge Australiens NSW Health Department. Personer med lys hud eller fregner bør undgå at bruge solarier. UV-stråler kan skade huden og direkte kræftfremkaldende eller svække hudens immunforsvar, forebygge DNA reparation.

Advarsel

Nogle indehavere af solarium tjenester hævder, at en tan fra solarium er sundere end en naturlig tan og at man bør besøge solarium til en "pre tan", end beskytter mod UV-stråling fra solen. Myten om den "pre tan" er ikke sandt, ifølge Australiens bedre sundhed hjemmeside. Bedre sundhed hjemmeside rapporter, at brug af solarium, før en alder af 35 år har været showet for at øge sandsynligheden for melanom hudkræft med op til 92 procent.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com