Om leverfunktionen blodprøver

09/27/2012 by admin

Om leverfunktionen blodprøver

Leveren er et vigtigt organ i din krop, og det har snesevis af funktioner. Sundhed og effektiviteten af din lever kan bestemmes med leverfunktionen blodprøver, der måler flere benchmarks for leveren aktiviteter. Din læge kan ordinere leverfunktionen blodprøver for at hjælpe med at diagnosticere leversygdom såsom skrumpelever, hepatitis og leverkræft. Test kan også bestilles, hvis du tager visse lægemidler, der er kendt for at skade leveren.

Bilirubin

Bilirubin er den normale biprodukt når leveren nedbryder udslidte røde blodlegemer. Total bilirubin test måler mængden i blodet. Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, normal bilirubin er mellem.20 og 1,50 milligram per deciliter. Direkte bilirubin måler mængden produceret af leveren og bør spænder fra.00 til.03 mg/dl.

Leveren proteiner

Total protein, også kaldet serum total protein, måler proteiner i blodet. Niveauet anses for normalt fra 6,5 til 8,2 gram pr. deciliter.

Albumin er et protein produceret i leveren, der hjælper indeholder blod i kredsløbet. Lavt albumin niveauer, som angiver leverskader, kan tillade væske til at sive ud surround væv. Dette forårsager hævelse i ankler og fødder af patienter med leversygdom. Look for normalområdet af 3,9 g/DL til 5,0 g/DL, Ifølge CDC.

Globuliner er sygdomsbekæmpende proteiner fremstillet af leveren, der også flytter fedt og visse næringsstoffer i blodet. Normal niveauer er fra 2,2 til 4,2 g/dl.

Prothrombin, også kaldet faktor II af Hematologer, er et protein produceret i leveren, der forårsager blodprop. Test for dette protein er målt i tid - hvor lang tid det tager blodprøve til at størkne---i stedet for enheder pr. deciliter. Normal koagulation tid er mellem 10 og 15 sekunder.

Albumin/globulin ratio måler de to proteiner i forhold til hinanden. Ifølge CDC er et sundt udvalg 0,8 til 2.0.

Leverenzymer

ALT, også kaldet alanin aminotransferase, hjælper leveren bruge aminosyrer bygge protein. Kigge efter normale niveauer mellem 5 og 60 internationale enheder pr. liter.

AST, også kaldet aspartat aminotransferase, er et andet stof bruges til at oprette proteiner fra aminosyrer. Normalområdet er 5 IU/L 43 IU/L.

Cholestatisk leverenzymer

ALP, også kaldet basisk fosfatase, der findes i andre organer som nyrer, og det er også fundet i knogler. Niveauer er betragtes som normal, når de spænder fra 30 IU/L til 115 IU/L.

GGT, gamma glutamyl transpeptidase, fremstilles i leveren. Normalområdet er fra 5 IU/L til 80 IU/L.

Overvejelser

De normalt vaerdierne i dette faktablad er for raske voksne. Diskutere resultaterne af din test med din læge, der bedst kan rådgive dig om hvad de betyder og hvordan man kan ændre faktorer, der kunne have gjort dine resultater usædvanlige.

Advarsel

Ikke stole på internettet for medicinsk rådgivning. Altid søge din læges råd om, hvordan til behandling af sygdom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com