Hvordan kul scrubbere arbejde?

03/24/2013 by admin

Kul forurening

Kul er ikke en ren-brænding stof. Det producerer svovldioxid, som forårsager syreregn; nitrogenoxid, hvilket medfører smog; kuldioxid, der bidrager til drivhuseffekten; partikler af snavs, som kan forårsage åndedrætsbesvær; og mange andre forurenende stoffer. Scrubbere er i øjeblikket anvendes i de fleste kulfyrede kraftværker. De forhindre ikke luftforureningen, men de kan reducere det ved at frafiltrere nogle af de mest skadelige stoffer.

Våd kul scrubbere

Der er to typer af scrubbere bruges: våd og tør. Både brug af kalksten, som reagerer med svovl til at fjerne det fra luften. I våde scrubbere, kalksten pulver blandet med vand og sprøjtes ind i skorstenen. Som varme gasser fra kul anlægget blæse gennem det kommer de i kontakt med vanddamp. Støv klamrer sig til vandet, og svovldioxid reagerer med kalksten fanget i damp. Vanddamp så bundfald ud af stakken, hvor det kan være filtreret ud, fjerne nogle af de værste forurenende stoffer. Nogle af vanddamp faktisk stadig i skorstenen, hvilket er grunden til mange stakke frigive hvide fjer. Disse faner er sammensat af damp og varme gasser.

Tør kul scrubbere

Tør kul scrubbere er en anden måde at gøre det samme. I stedet for at blive blandet med vand en masse vand, er kalksten blæst ind i stakken tør eller med en smule af fugten. Svovldioxid stadig reagerer med partikler af kalksten, som fælde kemiske. Den varme gas løber derefter gennem et filter. Kalksten partikler med deres fanget svovl er for store til at komme igennem filteret, som er partikler af støv. Dette fjerner dem fra luftstrømmen, før det forlader skorstenen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com