Hvad skal man spise for at opbygge et stærkt immunforsvar

04/03/2013 by admin

I modsætning til populær tro er der ikke én sæson for forkølelse og influenza til at angribe dig. Den bedste måde at bekæmpe disse lidelser året rundt er at opretholde et sundt immunsystem. Prøve og lære et par regler og vaner, der kan hjælpe med at opretholde og styrke dit immunforsvar, for at hjælpe din krop forblive sunde hele året rundt.

Holde hydreret

Vand er integreret i at holde din krop kører ordentligt, og dermed bedre i stand til at bekæmpe virus og infektion. Dehydrering er også ofte synderen af hovedpine og tør i halsen så godt. Hovedreglen er at forsøge at drikke mindst otte glas vand om dagen for at holde dit system arbejder bedst. Prøv og undgå sodavand og forarbejdet saft, der kan dehydrere din system og efterlade dig thirstier end før.

Få din Protein

Proteiner spiller en vigtig rolle i bygge og vedligeholde stærke celler i kroppen, sammen med dem i dit immunsystem. Fisk er en stor kilde til protein, lean kylling, oksekød og æg. Der er to typer af protein, kendt som fuldstændig og ufuldstændig proteiner. For at gavne dit immunforsvar mest, vil du ønsker at forbruge komplette proteiner, som findes hovedsagelig i animalske produkter som oksekød, kylling, fisk og mejeriprodukter. Ufuldstændig proteiner findes i grøntsager, nødder og frugter, og indeholder ikke alle de nødvendige aminosyrer. Hvis du er vegetar, kan du få alle de nødvendige aminosyrer ved at spise en blanding af ufuldstændig proteiner. Ufuldstændig proteiner indeholder fire grupper herunder grøntsager, nødder, bælgfrugter og korn, så prøv at indarbejde korn havre og pasta, grønne grøntsager som broccoli, nødder og bælgfrugter til at få alle de aminosyrer, der er dit immunforsvar skal.

Spis dine frugter og grøntsager

Frugt og grøntsager indeholder mange vitaminer og antioxidanter, der gavner din krop på en række måder. Vitamin A og C, findes i mange frugter og grøntsager, har vist sig for at være særligt gavnligt for dit immunsystem funktion. Prøv og forbruge overalt fra seks til otte portioner frugt og grøntsager om dagen og sørg for du variere dem med hvert måltid for at sikre du får alle de rette vitaminer og mineraler til gavn for dit immunforsvar.

Drikke nogle te

Te er ikke kun store, når du er syg, så det kan åbne en stoppet næse og lindre ondt i halsen, men det er også en fantastisk fordel for dit immunforsvar. Grøn te indeholder de mest gavnlige næringsstoffer, så prøv og holde sig til denne ene til fordel for dit immunforsvar mest. Takket være antioxidanter i grøn te er det effektiv i at hjælpe kroppen bekæmpe frie radikaler, der angriber dit immunforsvar. Prøve at drikke en kop dagligt, om morgenen eller lige før sengetid, til at hjælpe dit immunforsvar.

Probiotiske bakterier

Probiotika, en type bakterier, der bidrager til at opretholde et sundt fordøjelsessystem, har også vist sig for at gavne immunsystemet samt. Fødevarer såsom yoghurt, misosuppe, visse oste og visse former for mælk indeholder disse nyttige bakterier. Prøv at starte dagen med en kop af probiotika-holdige yoghurt, eller tilføje en lille ost plade til din middag, for at få udbytte af probiotiske bakterier.

Tage et Supplement

Vitamin A, C, mineral zink og visse urter som echincea alle kosttilskud, der er blevet fundet for at have immunsystemet fordele og tages dagligt, de kan bidrage til at sikre dit immunforsvar er at få det bedste løft det kan. Nogle sundhed butikker sælger selv pakker eller enkelt piller, der indeholder alle, eller i det mindste nogle af disse immunsystemet venlige kosttilskud.

Fødevarer for at undgå

Visse fødevarer og drikkevarer kan faktisk være skadeligt for dit immunforsvar, hvilket fører til større chancer for at blive syg. Sukker er blevet fundet at svække hvide blodlegemer, så fjerne eller begrænse det for enhver pris ved at undgå fødevarer med raffinerede og forarbejdede sukker. Også undgå sukkerholdige drikkevarer såsom sodavand og koncentreret frugtsaft. Koffein er en anden kilde til skade for dit immunsystem, da det ikke kun vil dehydrere du, men har konstateret, at faktisk nedbryder vitamin niveauer i kroppen. Endelig undgå alkohol, som ikke kun forgifter hele din krop, men kan bremse tempoet som dit immunsystem kan arbejde.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com