Bivirkninger af høje doser af Biotin

02/16/2013 by admin

Bivirkninger af høje doser af Biotin

Biotin, ellers kendt som vitamin B7, er en af otte essentielle vitaminer kroppen kræver at funktion. Biotin virker som bærestof af kuldioxid, hjælper med syntesen af fedt, aids i vægttab og metabolisme af aminosyrer. Det er også knyttet til at holde hår, hud og negle sunde. Gennem normale doser har Biotin ikke nogen kendte bivirkninger. En overskydende brugen af vitamin, men kan have bivirkninger, der spænder fra positiv til negativ.

Eosinofil Pleuropericardial Effusion

Selvom det er sjældent, er der en dokumenteret tilfælde, hvor en kvinde, der tog meget høje doser af biotin, blandet med vitamin B5, og udviklet en tilstand kaldet eosinofil pleuropericardial effusion. Denne tilstand er livstruende, og betyder at blod eller luft er til stede i pleural rummet, som kan forårsage infektion. I dette specifikke tilfælde betingelsen stoppede straks når blandingen af biotin og B5 var ophørt.

Medfødte misdannelser og spontane aborter

I dyreforsøg, når gravide rotter er under høje doser af biotin er muligheden for abort steget kraftigt, og fosterskader, fordi biotin gør den rats' moderkagen falde i størrelse, selv om den specifikke årsag er ukendt. Det er ikke bevist om dette sker i humane graviditeter, men under graviditet hos alle pattedyr en biotinmangel er indlysende.

Hurtig vækst af hår og negle

Høje niveauer af biotin i ens system resulterer i hurtigt voksende hår og negle, samt gøre håret meget skinnende og sundt. Det kan endda forhindre hårtab og fastholde hårfarver. Dette kan være godt for en stund, men udtrykket alt for meget af en god ting kan være sandt. Kroppen kan kompensere for for meget biotin med overskydende svedtendens og vandladning.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com