Ulemper ved en usund kost

09/02/2011 by admin

Ulemper ved en usund kost

Har du jævnligt befinder dig springe måltider eller på vej til en drive-thru? Med vores hektisk og krævende tidsplaner afsætte de fleste af os ikke tid eller opmærksomhed vi skal til at spise rigtigt. Din kost er et aspekt af dit helbred, du kan styre. Hver bid du tage sagen. Usunde spisevaner fortæller din krop til at reagere på nogle meget negative og liv-truende måder - måder, der ikke måske engang være synlige indtil det er for sent.

Spise fødevarer, der mangler vigtige vitaminer, er mineraler og næringsstoffer usundt. Disse typer af fødevarer, også en tendens til at være højt indhold af mættet fedt, sukker og alkohol. En kost lavt proteinindhold og højt forarbejdede og stegte fødevarer, omega 6 fedtsyrer og højt glykæmisk kulhydrater påvirker negativt dit helbred.

Fejlernæring

Uanset om du spiser for meget eller ikke nok, hvis du ikke spiser en balance af de rette former for fødevarer, du udtømme kroppen af vigtige vitaminer og mineraler skal fungere optimalt. En mangel på visse vitaminer kan forårsage mangel sygdomme som skørbug eller rakitis. Mineral mangler kan føre til svag eller skrøbelig knogler, anæmi og en uregelmæssig hjerterytme. Ikke alene skal du sørge for du spiser nok mad hele dagen, men du skal også sørge for det er en sund balance af magert protein, kulhydrater og fedtstoffer.

Fedme

Den mest indlysende, synlige og fælles resultat af usunde spisevaner er fedme. Ifølge "Journal af the American Medical Association," er omkring 65 procent af nordamerikanerne overvægtige. Selv om fedme er synlige på ydersiden, er den virkelige bekymring, hvad der sker mikroskopisk. Når du spiser overskydende beløb høj-glykæmisk kulhydrater (såsom stegt mad, chips, kager og brød), begynder din krop at producere overskydende beløb af insulin. I sidste ende, denne ekstra insulin fortæller din krop til at lagre fedt, fremskynder aldringsprocessen og er forstadiet til insulinresistens i kroppen. Derudover overskydende insulin ikke kun fortæller din fedt celler til at lagre mere fedt, det hæmmer også frigivelsen af lagret fedt tilbage i kroppen til at blive brugt som energi.

Kronisk sygdom

Som følge af usunde kostvaner, som spiser omega-6 fedtsyrer (vegetabilske olier som majs, soja, solsikkeolie og saflorolie), udvikler kroppen tavs betændelse. I modsætning til betændelse, som forårsager ømhed og smerter, går tavse betændelse upåagtet i kroppen indtil det udvikler sig til kroniske sygdomme som hjerte-kar-sygdom, diabetes, gigt og kræft. Tavs, low-level betændelse accelererer udviklingen af kroniske sygdomme.

Overdreven vægttab

For dem, der ofte glip af måltider eller indtager langt færre kalorier end deres kroppe har brug for, kan de opleve overdreven vægttab som følge af deres usunde spisevaner. At tabe sig gennem forkert ernæring og kalorieforbrug er ikke en sund måde, og du vil tabe fedt i stedet for muskler. Bare fordi du mister vægt betyder ikke, du er sund. Denne type af vægttab sænker dit stofskifte og forårsager din krop til at bruge dine muskler og organer for energi.

Accelereret ældning

Mad kan mindske eller fremskynde aldringsprocessen. Der er fire vigtigste bidragydere, når det kommer til aldring: frie radikaler, blodsukker, kortisol og insulin niveauer, som alle påvirkes af mad. Hormoner og celler skal være i stand til at kommunikere med hinanden effektivt for at opretholde balance i kroppen. Den rette balance mellem hormoner bremser aldringsprocessen, mens den forkerte balance accelererer det. Usunde kostvaner, hæve som du kan gætte, din frie radikaler, blodsukker og insulin niveauer, fremskynde aldringsprocessen. Således, usunde spisevaner kan gøre dig se år ældre end du egentlig er.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com