Bivirkninger af forhøjet kolesterol

08/12/2011 by admin

Kolesterol er afgørende for at have en normalt fungerende krop. Det er en voks-lignende stof, der er til stede i alle områder af kroppen og hjælper til at producere hormoner, galde og vitamin D. Dog er kolesterol farligt, når det er i store mængder i blodbanen.

Typer af kolesterol

Der er to typer af kolesterol, som er direkte knyttet til din sundhed: low-density kolesterol (LDL) og high density kolesterol (HDL).

Årsager

Et højt fedtindhold kost, arvelige forhold, vægt, alder, lille mængde af fysisk aktivitet og alkoholforbrug fremme høje niveauer af low-density kolesterol, som er skadelige for dit helbred.

Virkningerne af højt kolesteroltal

Høje niveauer af LDL fører til blokering i arterierne ved at danne plak, hvilket øger risikoen for et hjerteanfald. Ud over en højere risiko for hjerteanfald øger har højt kolesteroltal også risikoen for slagtilfælde, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme og en uregelmæssig hjerterytme.

Hvor højt kolesterol påvirker dig

Effekten af højt kolesteroltal afhænger hvor meget plak blokerer arterien. Hvis plak helt blokerer en arterie, vil virkningerne være langt mere alvorlig end hvis plak kun delvis blokerer en arterie.

Omkostningerne ved højt kolesteroltal

Opretholde et højt kolesteroltal vil føre til store medicinske omkostninger i form af medicin og eventuel indlæggelse.

At forebygge højt kolesterolniveau

Den nemmeste måde at forebygge højt kolesteroltal er at udøve regelmæssigt, spise fødevarer, der er rige på fibre og kulhydrater i stedet for fedt og opretholde en sund kropsvægt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com