Baron Munchausen sygdom

09/23/2011 by admin

Baron von Munchausen var et 1700-tals tysk officer kendt for høj grad overdriver historier relateret til sit liv. Syndromet opkaldt efter ham---Munchausen syndrom---beskriver psykisk syge mennesker, der opretter eller falske symptomer på sygdom at vinde sympati og opmærksomhed. Cleveland Clinic noter mange af disse mennesker vil gå meget langt for at opretholde dette billede, gennemgår risikabelt test og procedurer, bl.a.

Symptomer

Symptomer på denne tilstand kan omfatte hyppige indlæggelser, omfattende kendskab til medicinsk betingelser og sygdomme, usædvanlige vilje til at få hyppige test eller procedurer, hyppige anmodninger om medicin, besøger mange forskellige hospitaler og læger, symptomer værre og værre uden grund eller nye symptomer optræder efter en negativ testresultat, tøven med at lade læger til at tale med familie eller venner og en inkonsekvent sygehistorie , ifølge Mayo Clinic og Cleveland Clinic.

Årsag

Den præcise årsag er stadig ukendt, men en blanding af faktorer som biologi og miljø kan spille en rolle.

Risikofaktorer

Visse faktorer kan redegøre for udviklingen af dette problem; Disse omfatter barndom misbrug, har været plejet i fortiden for en alvorlig sygdom, at have en syg slægtning, personlighedsforstyrrelser og fattige mestringsstrategier, ifølge Mayo Clinic.

Komplikationer

Mennesker med betingelsen går til store anstrengelser for at vises syg. Komplikationer omfatter skade eller død fra forsøger at fremkalde skader og symptomer, sundhedsproblemer fra de talrige tests og procedurer de ivrigt undergår, højere risiko for stofmisbrug, økonomiske problemer og selvmord.

Behandling

Behandling omfatter primært psykoterapi for at løse de spørgsmål, der udløser problemet. Medicin kan behandle de udløsende faktorer såsom depression eller angst, men ingen medicin kan specifikt behandle Munchausen syndrom eller andre uægte lidelser, hvor folk foregive at have sygdomme, ifølge Cleveland Clinic. Behandlingen sigter også mod at ændre adfærd og hjælpe patienten til at reducere hans unødvendige engagement med og misbrug af medicinske ressourcer som hospitaler.

Munchausen ved fuldmagt

Munchausen syndrom ved fuldmagt opstår, når en person producerer symptomer på sygdom i en anden for at få opmærksomhed og sympati. Dette indebærer ofte en mor og et barn under 6, ifølge Cleveland Clinic.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com