Komplikationer fra rygning

07/02/2010 by admin

Komplikationer fra rygning

Ligegyldig hvad alder eller hvor sund du er, forårsager rygning komplikationer og skadelige virkninger. Tre vigtigste komponenter i cigaretter---nikotin, tjære og kulilte---forurener din krop og du vil blive afhængig. Mange komplikationer udlede flere år efter rygning, men der er flere andre umiddelbare komplikationer.

Respiratoriske komplikationer

Hoste, overskydende slim og strammet luftvejene til lungerne er flere umiddelbare komplikationer ved rygning, efter tobak-Free Kids kampagnen. Strammet airways medføre hvæsen og kan alvorligt forværre astmatisk betingelser. Overskydende slim bliver fanget i dine lunger, og din krops reaktion vil være at hoste for at slippe af med irriterende. Vejrtrækning komplikationer gør det svært at være fysisk aktive.

Hjerte-kar-komplikationer

Mere umiddelbare komplikationer omfatter forhøjet blodtryk og puls. Din puls kan øge inden for 30 minutter efter rygning en cigaret. Dette forhøjet blodtryk og puls får hjertet til at arbejde hårdere, hvilket svækker hjertet hurtigere og vil gøre dig mere tilbøjelige til at slagtilfælde og hjerteanfald.

Kræft

Lungekræft er No. 1 kræft killer, ifølge American Lung Association. Mænd er mere tilbøjelige til at tilegne sig lungekræft end kvinder, og over halvdelen dø inden for et år efter at være blevet diagnosticeret med lungekræft. Andre kræftformer relateret til rygning omfatter dem i strubehovedet, spiserøret, blæren, maven, livmoderhalsen, nyre og bugspytkirtlen.

Barnløshed

Forskning viser, at rygning er årsag til forekomsten af barnløshed være højere og at ryge cigaretter er skadelig for en kvindes æggestokke. Ifølge American Society for Reproductive Medicine, det tager længere tid at blive gravide i en ryger og lader til at fremskynde tabet af æg. Risikoen for spontan abort øger også.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com