Kirurgisk problemer med Borderline ovarie tumorer

07/22/2011 by admin

Borderline ovarie tumorer, også kaldet epitelial tumorer i lav malignt potentiale, har unormale celler, der kan blive til kræft. Denne diagnose udgør ca. 10 til 15 procent af alle epitelial ovarie tumorer og tumorer er ikke invasiv (Lene, 2008). Der er kirurgiske behandlinger for disse tumorer samt problemer i forbindelse med behandlingen.

Generelle oplysninger

Borderline ovarie tumorer er normalt findes på et tidligt tidspunkt, så behandling er meget vellykket. Selv for de patienter, der er diagnosticeret på et senere tidspunkt, kan behandling være lige så stor succes. Det er sjældent, at en kvinde dør fra denne tumor; dødsfald er snarere, på grund af komplikationer, såsom en tarm obstruktion eller behandling bivirkninger.

Kirurgi

Kirurgi og kemoterapi er de to standard behandlinger for borderline ovarie tumorer. Kvinder, der ønsker at bevare deres fertilitet kan have bekymringer om omfanget af operationen valgt. For at undgå potentielle problemer, bør patienter og læger diskutere den fødedygtige fremtidsplaner og vejer de risici og fordele ved forskellige operationer. Almindeligt, en unilateral eller bilateral salpingo-ooforektomi (one eller både æggestokkene og æggelederne, henholdsvis, fjernes) er udført. En total hysterektomi sammen med den bilaterale salpingo-ooforektomi kan gøres, og det fjerner æggestokkene og æggelederne i livmoderen og livmoderhalsen. En delvis ooforektomi fjerner en del af en æggestok eller af begge æggestokke, og en omentectomy fjerner omentum, som er et stykke væv, som findes på den abdominale vægbeklædning.

Frugtbarhed

Et spørgsmål, som patienterne har brug for at tænke på, når du planlægger behandling for denne svulst er om de er gjort at have børn. For kvinder, der ønsker at bevare deres frugtbarhed, består kirurgi af en ensidig salpingo-ooforektomi eller delvis ooforektomi. De andre operationer bevare ikke fertiliteten. For at hjælpe med at forhindre tilbagefald, anbefales det, at den resterende æggestokkene væv fjernes, når en kvinde ikke har planer om at have flere børn.

Overvejelser

Et kontroversielt emne i behandling af borderline ovarie tumorer har været at kirurgisk aggressiv måde de behandles. Mange kvinder, der præsenterer med borderline ovarie tumorer er ung og vil bevare deres frugtbarhed, men fordi disse tumorer behandles stadig som en delmængde af kræft i æggestokkene, behandling har en tendens til at være aggressiv mere end ofte nødvendige.

Fremtidige retninger

Forskellige typer af borderline tumorer bør behandles efter hvordan de opfører sig på en cellulært niveau, og ny forskning offentliggøres der skelnes mellem typerne. Kategorisering af borderline ovarie tumorer er en gammel én og én, der skal være opdateret og revideret. De kirurgiske problemer med disse tumorer lå i tvetydigheden af kategorien, sig selv, men med ny forskning og behandlinger, disse kan lindres.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com