Hvilke årsager glioblastom?

11/15/2011 by admin

Glioblastom multiforme er navnet på den mest ondartede og udbredt type af primær hjernetumor. Denne tumor hurtigt spreder sig til andre områder af hjernen; på grund af de tumor aggressivitet er behandling af glioblastom multiforme ofte meget kompliceret. Selv efter tumorer er blevet behandlet, er gentagelse ret almindeligt.

Risikofaktorer

Glioblastom risikofaktorer fører normalt ikke direkte til betingelsen, selv. Men der er links mellem visse risikofaktorer og udviklingen af glioblastom. Hvis en person har endda en glioblastom risikofaktor, bliver deres chancer for at få det betydeligt højere; Men, mange mennesker, der har absolut ingen risikofaktorer overhovedet kan stadig ende med at få glioblastom. Det kan være meget svært at forudsige.

Viral risikofaktorer

Virus cytomegalovirus og SV40 har vist sig at have nogle mulige sammenhæng med udviklingen af glioblastom multiforme. Cytomegalovirus er en tilstand, der er en del af gruppen Herpesviridae mens SV40 er forkortelse for Simian vacuolating virus 40, en DNA-virus, der forekommer i mennesker og aber ens.

Risikogrupper

Visse faktorer kan forårsage glioblastom multiforme. Mænd har en højere chance for at udvikle det, så køn er en lille faktor (selvom forskellen mellem mænd og kvinder ikke er drastisk). Folk har over 50 år også en højere chance for at udvikle det, så fremskreden alder er betydelig. Endelig er kaukasiere, asiater og latinamerikanere de tre etniske grupper, der er mest tilbøjelige til at få glioblastom multiforme.

Astrocytoma

Folk, der lider af lav grad Astrocytoma, eller tumorer formet som stjerner, også har større chancer for at få glioblastom multiforme. Astrocytoma ofte udvikler sig til en højere sværhedsgrad tumor, såsom glioblastom.

Genetiske sygdomme

At have en genetisk lidelse kan forårsage glioblastom multiforme. Der er særlige genetiske sygdomme, der ofte fører til denne specifikke type af tumor, herunder Von Hippel-Lindau sygdom, knolde sklerose, neurofibromatosis, Turcot syndrom og Li-Fraumeni syndrom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com