Kalium-Mangelsymptomer hos mennesker

01/28/2012 by admin

Kalium-Mangelsymptomer hos mennesker

Kaliummangel kaldes hypokaliæmi. Symptomer på kaliummangel kan være mild, forårsager ingen symptomer. Svær hypokaliæmi kan føre til hjertestop fra hjerte rytme forstyrrelser. Kalium er udskilles af nyrerne. Mennesker med nyresygdom er udsat for høje niveauer af kalium. Kalium er et af de elektrolytter findes inde i cellerne i kroppen. Kaliummangel i mennesker kan være forbundet med en underliggende medicinsk årsag.

Funktion

Kalium er et vigtigt elektrolyt, der regulerer nerve-og muskelfunktion, og hjælper fordøjelsesprocessen. Kaliummangel i mennesker kan forårsage svaghed og forstyrre elektriske overledning af signaler i hjertet. Kalium balance er afhængige af andre elektrolytter i de celler, der skal også være i balance-, magnesium og natrium. Enhver ked af kroppens elektrolytter kan forårsage kaliummangel eller hypokaliæmi inde i cellerne. Kalium er af afgørende betydning for normal nyrefunktion.

Effekter

Effekter af hypokaliæmi eller kaliummangel, forårsage muskelsvaghed, hjerte rytmeforstyrrelser, manglende energi og muskel kramper. Fordøjelsesproblemer er også forbundet med kaliummangel. Hypokaliæmi kan medføre mindre stigninger i blodtrykket.

Årsager af kaliummangel

Dårlig indtag af fødevarer, der indeholder kalium kan forårsage hypokaliæmi. Andre årsager til kaliummangel omfatter virale eller bakterielle sygdomme, der forårsager væsketab fra opkastning og diarré. Medicin som diuretika (væske piller), kan forårsage kaliummangel i mennesker. Tarm lidelser, der forhindrer absorption af næringsstoffer kan forårsage hypokaliæmi, såsom Crohns sygdom.

Identifikation

Identifikation af kaliummangel kan opnås ved en simpel blodprøve. Normal kalium niveau bør variere mellem 3,5 og 5.0. Hvis du har en kaliummangel, rettes den underliggende årsag.

Behandling af kaliummangel

Kaliumtilskud, fremstillet af recepter eller gives intravenøst i hospitalet, kan rette kaliummangel. Tab af kalium fra væske piller kan kræve dagligt kaliumtilskud. Korrektion af den underliggende årsag til kaliummangel vil normalt fjerne problemet. Vedvarende tegn af hypokaliæmi bør undersøges for at fastslå årsagen.

Advarsel

Aldrig tage kaliumtilskud uden din læge vejledning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com