Bundfældning sats procedurer

02/05/2012 by admin

Bundfældning sats procedurer

En erythocyte sediment hastighed test (ESR) test hvor hurtigt røde blodlegemer falder til bunden af et reagensglas. Hvis de røde blodlegemer falder betydeligt hurtigere end forventet, kan det indikere abnorme protein i blodet, forbundet med betændelse, ifølge kidshealth.org. ESR test hjælp støtte diagnoser men kan ikke bruges på egen hånd til at diagnosticere patienter, som en forhøjet ESR kan have flere årsager og ikke lokalisere kilden til betændelse i kroppen.

Indledende bestilling

En læge ordrer ofte en blodsænkning, eller ESR, test når han mistænker en sygdom forårsager betændelse. For eksempel, hvis en patient har symptomer på gigt som stivhed og smerte, kan lægen bestille en ESR at støtte hans diagnose. ESR test kan ikke lokalisere den nøjagtige placering af betændelse; de kun viser at der er betændelse eller andet sted i kroppen, ifølge Lab Tests Online.

Hyppigheden af prøver

Lægen kan tage ESR test med jævne mellemrum at bestemme den virkning, en sygdom har på kroppen. En enkelt ESR test viser forhøjede sedimentering priser ikke nødvendigvis sygdom, som testen ikke giver lægen specifikke oplysninger om hvor betændelse er placeret eller hvad der forårsager det.

Fortolkning af prøveresultaterne

En ESR test i sig selv er sjældent nok til at stille en diagnose. Læger sammenligne normalt ESR resultater med resultaterne af andre kliniske test, patientens sygehistorie og patientens aktuelle symptomer at gøre eller udelukke en bestemt diagnose. Hvis ESR er usædvanligt højt, kan lægen bestille andre tests for at fastslå årsagen, såsom blod kulturer, en serum protein elektroforese test eller en evne til at størkne protein test.

ESR procedurer

Læge eller lab assistent skal tage blod fra patient til at gøre en ESR test. Hun gør det ved sterilisering patientens underarm, indpakning en elastisk tourniquet omkring patientens arm, og at indsamle blod fra en vene i en sprøjte. Efter at indsamle blod, lab assistenten sætter bomuld på såret og bandager det. Lægen analyserer derefter det indsamlede blod. Lægen kan normalt udfylde en ESR test inden for et par timer, ifølge kidshealth.org.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com