Sundhedsmæssige virkninger af metangas

07/23/2010 by admin

Sundhedsmæssige virkninger af metangas

Metan er en farveløs og oderless gas, der ofte anvendes til varme og lys. Det naturligt dannes ved henfald af naturlige materialer og er almindelig i lossepladser, kloakker, septisk systemer og moser. Metan er også en del af tarmluft i mennesker. I lave koncentrationer, de sundhedsmæssige virkninger af metangas er minimal, men det kan skabe farlige sundhedsspørgsmål i høje koncentrationer og kan være farligt, fordi det er meget brandfarligt.

Metan er meget brandfarlige

De "rådne æg" lugt tilknyttet metan, hovedbestanddel af naturgas, faktisk forekommer ikke naturligt. Kommercielle gasselskaberne tilføje hydrogensulfid til naturgas så duften vil blive bemærket i tilfælde af en lækage. Den primære årsag til dette er, hvis der er en lækage, og enhver form for gnist eller brand er introduceret, methan vil antænde og kan forårsage en eksplosion stor nok til at være livstruende.

Methan kan forårsage kvælning

I høje koncentrationer, kan methan fratage kroppen af ilt og forårsage kvælning. Ifølge den canadiske Center for arbejdsmiljø, ilt skal være på mindst 18 procent eller kvælning opstår. Eksponering til lavere niveauer af metan kan forårsage svimmelhed, hovedpine, eller en generel følelse af træthed. Disse symptomer vil stilne når eksponering til metan er afsluttet.

Tarmluft

Oxygen, nitrogen, hydrogen og kuldioxid, er metan produceret af kroppen under fordøjelsen, oprettelse af tarmluft. Dette kan forårsage intens men normalt kort smerte indtil gas er bortvist fra kroppen. Metan produceret som følge af tarmluft er ikke generelt betragtes som en alvorlig, langsigtet sundhedsproblem.

Langsigtede sundhedsvirkninger af metan Exposoure

Der er ingen tegn på nogen sundhedsmæssige problemer forårsaget af langsigtet eksponering for metangas. Wisconsin Department of Health bemærkede ingen beviser for, at kræft, skade på reproduktive organer eller skader på indre organer opstår som følge af eksponering for metan.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com