Årsager til blinkende lys

09/18/2011 by admin

Årsager til blinkende lys

Migræne ramte er godt bekendt med den fornemmelse, at lys blinker eller flimrer ud i hjørnerne af deres synsfelt. Denne fornemmelse, kaldet en aura, forud ofte for migræne hovedpine. Men der er mange andre mulige årsager til blinkende lys symptomerne, herunder alt fra normal aldring til en medicinsk nødsituation. Dine symptomer vil guide din læge.

Normal aldring

Efterhånden som vi bliver ældre, er vi mere tilbøjelige til at mærke blinker. Dette sker når den glasagtige gel inde i øjet trækker eller gnider nethinden. Hvis du nogensinde blevet ramt i øjet og så "stjerner", dette er, hvad du har oplevet. Flydere, som ligner små sorte flydende prikker i synsfeltet, er også almindelige i det aldrende øje.

Se din læge

Hvis blinker synes intens eller har syntes pludselig, eller hvis de er ledsaget af et tab af bivirkninger vision eller hvad der virker som et mørkt gardin i dit synsfelt, straks kontakte din øjenlæge. Dette kunne være et tegn på en revet eller på anden måde beskadiget nethinden. Ligeledes, den glasagtige gel, der dækker midten af øjet bliver mere flydende, som vi alder, og kan skifte position på øjet. Dette kan resultere i, at flere blinker og flydere og bør kontrolleres af en læge.

Entopic fænomen

Entopic fænomenet er en normal tilstand, der kan medføre nogle folk til at tænke, er der et problem med deres øjne, fordi de har aldrig oplevet det før. Entopic fænomen kan ses særligt godt, når man ser på en lys blå himmel. Hurtig lokalisere gnister af lys kan ses stod dem om i det centrale syn. Nogle mennesker måske tror disse gnister flydere, men de er faktisk hvid blod celler bevæger sig gennem Blodkapillærer af nethinden. Fænomenet entopic indikerer ikke sygdom.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com