CVS sygdom hos børn

11/01/2011 by admin

Cykliske opkastninger syndrom (CVS) er en sygdom, der forårsager anfald af svær kvalme og opkastning efterfulgt af perioder uden symptomer. Cyklusser kan vare timer eller dage og kan være ganske forstyrrende ind i et barns liv. CVS forekommer almindeligt børn i alderen 3-7.

Symptomer

Svær opkastning, gagging og kvalme er symptomer på CVS hos børn. Under svære anfald, et barn kan kaste op så ofte som 12 gange i timen. Hos børn, disse perioder typisk vare 1 eller 2 dage, men kan gentage hver måned. Episoder ofte begynde i løbet af natten eller tidligt om morgenen og kan også inkludere hovedpine, mavesmerter, diarré, svimmelhed og feber.

Diagnose

Diagnosticering CVS i børn normalt indebærer udelukke andre sygdomme eller lidelser, der kan forårsage lignende symptomer. Lægen vil kigge på tidligere sygehistorie og timingen af angreb til at stille sin diagnose. Han vil tjekke for betingelser såsom intestinal blokering, stofskiftelidelser og indre øre problemer at sikre, at de ikke forårsager kvalme og opkastning.

Behandling

Desværre, der er ingen kur for CVS. Nogle stoffer, der anvendes til behandling af migræne, såsom propranolol, cyproheptadine og amitriptylin har vist sig for at være effektive til at reducere sværhedsgraden af CVS anfald hos voksne, men kun få er blevet undersøgt hos børn. Syre at reducere narkotika såsom Ranitidin og omeprazol kan hjælpe berolige maven under et angreb. Anden behandling er palliativ og indeholder anti-kvalme narkotika og beroligende for ekstreme angreb samt intravenøs væske mod dehydrering.

Komplikationer

Den alvorlige opkastning, som er typisk for CVS kan forårsage dehydrering, elektrolyt ubalance, esophageal skade og huller i tænderne. Børn med CVS bør overvåges for nogen af disse komplikationer, og kan kræve indlæggelse, hvis de bliver alvorlige.

Prognose

Børn, der lider af CVS vil generelt vokser betingelsen, når de er teenagere. Men voksne, der har lidt fra CVS som børn kan have en øget risiko for at opleve migræne. Når et barn har lært at identificere hendes symptomer, hun muligvis bedre til at styre dem gennem forebyggende medicin eller unddragelse af mulige udløsere såsom visse fødevarer, køresyge eller spise lige før sengetid.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com