Soja blæk oplysninger

11/04/2011 by admin

Soja blæk oplysninger

Som en af utallige foranstaltninger for at begrænse vores behov for olie-baserede produkter, er brugen af soja-baseret blæk en succeshistorie. Lavet af olie af sojabønner, er soja blæk en vedvarende ressource, som vi kan bruge til at udskrive aviser, bøger og andre materialer. Da kilden er billig, koster soja blæk mindre at bruge end råolie-baseret blæk produkter.

Historie

Avis sammenslutning af amerikanske begyndte at lede efter en erstatning for råolie-baseret blæk i 1979, under oliekrisen anlagt den ved de olie producerende og eksporterende lande (OPEC). Efter at have eksperimenteret med mere end 2.000 formuleringer, opdagede ingeniører en soja blæk, der fungerede så godt som, hvis ikke bedre end råolie-baseret blæk. I 1987 var Cedar Rapids (Iowa) Gazette den første avis til at bruge soja-baseret blæk. I 2010 bruge næsten 90 procent af USAs daglige aviser farve soja blæk.

Fordele

Fordi den sojaolie, der suspenderer farvepigmenter er næsten klar, synes farverne på soja blæk at være mere levende. Blækket foregår i skarp fokus og smitter ikke af. Dette er især vigtigt at avislæsere. Litograf skal gøre færre justeringer under en udskrivning, køre, fordi blækket skaber en skarp kopi fra starten af udskrivningen løbe til udgangen. Ikke blot gør soja blæk rumme op godt til trykpresser i en avis, men det også tåler høj varme når de anvendes i laser printere.

Sundhedsmæssige effekter

Arbejde med et olieprodukt efterlader arbejdstagere udsat for en række kræftfremkaldende stoffer. Petroleum-baserede trykfarver udleder flygtige organiske forbindelser (VOC), som kan forårsage sundhedsproblemer. Soja-baseret blæk, på den anden side producerer kun 20 procent af de flygtige organiske forbindelser som deres olie-baserede modstykker. Mens der er stadig potentielle fare fra tungmetaller, såsom zink og barium, anvendes til at farve blæk, er sundhedsfare for arbejdstagere stadig meget mindre.

Miljømæssige virkninger

Genbrugsmaterialer trykt med soja blæk er lettere at rengøre. Soja blæk er lettere at fratage fra affald papirprodukter, hvilket gør det mere omkostningseffektivt at genbruge dem. Papirfibre modtage mindre skader i vaskeprocessen, give dem en længere spændvidde af anvendelighed. Papiret genanvendes fra soja blæk brug er lysere i farven.

Omkostninger

Soja blæk gå 15 procent længere, ifølge Pacific Northwest forurening forebyggelse Resource Center. Soja blæk er også mindre tilbøjelige end råolie-baseret blæk til at svinge i pris.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com