Tegn på en brækket haleben

11/01/2011 by admin

Tegn på en brækket haleben

En brækket haleben er almindeligt kendt som et haleben fraktur. Halebenet er den laveste del af rygsøjlen eller rygraden. Det er formet som en trekant og har en lille størrelse. Det består af fire spinal knogler (eller sammenvoksede ryghvirvler). Det er lidt buet går fra den sidste del af rygsøjlen hele vejen inde i bækkenet. Det har en lille mængde af motion. Der er forskellige mulige tegn og symptomer, en haleben er brudt.

Tegn

De mest almindelige tegn og symptomer på en brækket haleben omfatter føle ømhed direkte over haleben, og smerte, der bliver stærkere, når man sidder fra en stol eller sidder i almindelighed. Hvis du bemærker nogen smerte eller ømhed i regionen haleben, er det meget sandsynligt, du har brudt den. Du kan også mærke en bule i området. Nogle mennesker kan også opleve ekstrem smerte når engagerende i samleje. Sidde ned i længere perioder bliver også meget vanskeligt med et brækket haleben.

Risici

Nogle mennesker er på et væsentligt højere risiko for at bryde et haleben. At kende risikofaktorer kunne gøre det lettere at afgøre, om nogen har brækket haleben. Disse risikofaktorer omfatter dårlig ernæring vaner (især mangler D-vitamin og calcium), nedsat muskelmasse, (som kan forårsage falder hyppigere og dårlig balance), forskellige medfødte knoglelidelser, aldring, osteoporose, forskellige rekreative aktiviteter (som skating), og vold. Hunner er mere tilbøjelige end mænd til at bryde deres tailbones.

Årsager

Også, et par af fælles faktorer kan føre til knækkede tailbones. Nogle nyfødte fraktur deres haleben, når du rejser ud af fødselskanalen. Også, hvis du falder på din bagenden, kan du bryde haleben (dette er grunden til skøjteløb og andre fritidsaktiviteter, der kan føre til at falde i en siddende stilling er mere risikable).

Sidder Tips

En af de mest almindelige tegn på en brækket haleben er ubehag mens du sidder. Der er flere måder at hjælpe med at lette smerter af at sidde med et brækket haleben. Disse metoder omfatter sidder på enten en kransediagrammet pad eller luftpude, slouching for at flytte frem din vægt (ud af haleben), og sidder på en stol, der er både fast og hård (bløde stole kan oftentimes hæve haleben pres).

Forebyggelse

Der er også flere nemme måder at forsøge at forhindre brudt tailbones i første omgang. Disse omfatter spiste i vægtbærende træning til at holde knoglerne stærke og sunde, og forbruge en kost fuld af både D-vitamin og calcium.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com