Symptomer på klemt Nerve i rygsøjlen

11/28/2011 by admin

Symptomer på klemt Nerve i rygsøjlen

En klemt nerve påvirker den nederste del af ryggen eller hals, langs rygmarven. Selv om der er en lang række navne for denne tilstand, denne lidelse er generelt kendetegnet ved muskeltræthed, skulder eller lavere rygsmerter og koncentreret immobilitet. Heldigvis, med korrekt diagnose og behandling, en patient kan inddrive fra en klemt nerve i bare et par dage.

Funktioner

En klemt nerve opstår langs rygmarven, de lange knogler, der strækker sig fra bunden af hjernen til den nederste del af brysthvirvelsøjlen, lige over den nederste del af ryggen. Når rygmarven slutter, nerve rødder strækker sig fra rygsøjlen og afslutte lige over balderne. Klemte nerver generelt opstår på denne nedre del og almindeligt påvirker L5 (lumbal 5 nerve) eller S1 (sakrale 1 nerve), selv om andre nerver kan også være påvirket (rygsøjlen-sundhed).

Mest almindelige symptomer

Når en patient lider af en klemt nerve, er smerten normalt forårsaget af diskus klemme en nerve i rygsøjlen. Denne betingelse giver ofte en smerte, kaldet "radikulære smerter", eller nerve rod smerter, som kan føle skarpe eller kedeligt, afhængig af sværhedsgraden på betingelsen. De to nerver, oftest rammes af en klemt nerve er i den nederste del af ryggen, på L5 og S1.En klemt nerve på L5 generelt forårsager følelsesløshed og muskelsvaghed. Dette er fordi L5 nerve er ansvarlig for muskelbevægelser, der giver anledning til fods og storetå. Derfor, når L5 er klemt, patienten kan også opleve smerter det udstråler langs toppen af foden.En klemt S1 nerve kan også forårsage muskelsvaghed og følelsesløshed i bagsiden af læggen. Dette er fordi S1 nerven er ansvarlig for at flytte den tilbage kalv. S1 nerve er også ansvarlig for spjætter ankel nedad, så en klemt nerve i denne placering kan også resultere i smerter langs ydersiden af foden (rygsøjlen-sundhed).

Yderligere symptomer

Mens ikke som almindelige, nerver kan blive "klemt" i halsen og kan påvirke nerverne C5, C6, C7 og C8. En klemt nerve i C5 kan resultere i skuldersmerter, følelsesløshed i skulder og muskel svaghed. En patient, der lider af en klemt nerve i C5 kan ikke kunne styre biceps muskler i armen. En klemt nerve på C6 kan resultere i svage håndled extensors og biceps og smerter og følelsesløshed, der strækker sig ned i armen og i tommelfingeren. Patienten kan også opleve manglende evne til at styre midten underarmen. En klemt nerve i C7 kan resultere i smerter og følelsesløshed fra arm til den midterste finger, og patienten kan ikke være i stand til at styre triceps. Endelig kan en klemt nerve på C8 resultere i hånd, dysfunktion og immobilitet, samt smerter og følelsesløshed, der påvirker ydersiden af den lille finger.

Diagnose

For at fastslå årsagen til smerter i patienten, vil en læge generelt gennemgå patientens detaljeret sygehistorie og vil ofte ordre en fysisk eksamen og diagnostiske tests. Lægen vil generelt spørge, hvad smerte føles som om i den nederste del af ryggen, hvilke andre symptomer kan ledsage smerten og hvad positioner eller behandlinger falde eller kedelig smerte. Desuden, vil lægen foretage en række fysiske eksamener, betød at identificere årsagen og placeringen af smerte. Lægen kan også teste nervefunktion, muskelstyrke i benene og armene og fleksibilitet af rygsøjlen. Endelig, en læge kan også ordinere en diagnostisk test, herunder en CT-scanning eller en MR-scanning, at bekræfte årsagen til smerten. Disse tests viser væsentlige oplysninger, såsom placering af den klemte nerve og nerve rødder.

Misforståelser

Fordi den præcise definition og symptomer på en klemt nerve er diskuteret af sundhedspersonale, er der ikke enighed om hvad betingelsen er faktisk hedder. Mange læger henvise til betingelsen som en klemt nerve; men tilstanden kan også henvises til som en "diskusprolaps disk," "svulmende disk" "bristede disk," "revet disk", "disk tåre," "gled disc," "kollapsede disc," "disk fremspring," "disc sygdom" og "sort skive." Denne uenighed om den officielle Betingelsesnavnet kan forårsage forvirring eller frustration for patienten. Men, disse betingelser er identiske og bør ikke være en årsag til yderligere bekymring.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com