Hvordan er symptomer på svineinfluenza adskiller sig fra andre influenza?

03/05/2012 by admin

Hvordan er symptomer på svineinfluenza adskiller sig fra andre influenza?

Pandemi af H1N1, også kendt som "svineinfluenza", har mange mennesker bekymrede over sværhedsgraden af sygdommen. Sygdommens epidemiologi har imidlertid vist, at de symptomer og komplikationer af 2009 H1N1-stamme er ikke anderledes end den sæsonbestemte stamme af influenza-virus.

Influenza

Influenza-virus kan mange mutationer som det gengiver og går fra vært til vært. Disse mutationer give it øget modstand mod kroppens immunforsvar og antiviral medicin. 2009 H1N1 influenzavirus er en mutant variant af sæsonbestemt influenza-stamme.

Influenza-lignende sygdom

Fordi det er umuligt at teste hver enkelt person, der ankommer i en læge kontor eller hospital klager over influenza, der et syndrom, kendt som "influenza-lignende sygdom" eller ILI bruges som en proxy til at måle byrden af influenza på befolkningen.

2009 H1N1 vs sæsonbestemt influenza

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC) er andelen af mennesker besøger læger kontorer og hospitaler med ILI ikke større på toppen af H1N1 2009 influenza aktiviteten end under sæsonbestemt influenza aktiviteten.

Symptomer

Med kun et par Anekdotiske beretninger af gastrointestinale symptomer er symptomer på 2009 H1N1 influenza ikke anderledes end den sæsonbestemte stamme. Disse omfatter feber, utilpashed, halsbetændelse, hoste, og kvalme.

Komplikationer

Ligesom med sæsonbestemt influenza er visse grupper af personer med underliggende medicinske tilstande mere udsatte for at udvikle komplikationer fra enten 2009 H1N1 influenza-stamme eller sæsonbestemt influenza-stamme. Alle mennesker med underliggende medicinske tilstande eller der har vist sig at være større risiko for komplikationer er stærkt opmuntret af CDC og andre offentlige sundhedsmyndigheder at blive vaccineret.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com