Langsigtede komplikationer af Shigella

05/09/2012 by admin

Shigella er en fælles bakterie, der forårsager dysenteri og influenzalignende symptomer i op til en uge. Ifølge The Encyclopedia af fordøjelsessystemet og mave-tarmkanalen, der er cirka 450.000 tilfælde af shigellosis (infektion med Shigella organismer) hvert år i USA, men det forekommer over hele verden. Selv om de fleste mennesker komme sig fuldstændig, kan nogle personer opleve langtidseffekter.

Transmission

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse fortsætte"mave bakterieinfektioner med at forårsage sygdom og død og bidrage til økonomiske tab i de fleste dele af verden, herunder højindkomstlande, der har udviklet overvågning og kontrolprogrammer." De vigtigste måder at Shigella kan overføres er person-to-person eller af forurenede fødevarer eller vand. Bakterier kan spredes ved fødevarer arbejdstagere, der ikke vasker deres hænder efter toiletbesøg, samt forurenet swimmingpools søer og drikkevand. Der er en høj risiko for udbrud i Dagpasning og psykiatriske institutioner, med den mest almindelige form for bakterier i USA, Canada og andre udviklede lande Shigella sonnei, eller S. sonnei.

Symptomer

Symptomerne af Shigella ligner influenza, men kan vare så længe som fem til syv dage, med symptomer forekommer en til syv dage efter, at personen er smittet. Selv om sværhedsgraden varierer, symptomerne kan omfatte: feber; blodig eller vandig diarré, der forekommer hyppigt; kvalme og opkastning; mavesmerter; og træthed og svaghed, ifølge The Encyclopedia af fordøjelsessystemet og mave-tarmkanalen.

Løsning

Selvom symptomer kan pege på Shigellosis, skal en læge bekræfte dette med afføring tests. Når det bekræftes, en læge kan enten råde patienten til at lade det gå sin gang eller antibiotika kan ordineres for at fremskynde inddrivelsen. Også, som med nogen symptomer, der forårsager dehydrering, patienten skal bo hydreret, eventuelt med en forbedret elektrolyt type drink, og hvile så meget som muligt.

Effekter

Virkningerne af Shigellosis kan variere. Nogle individer inddrive helt uden yderligere problemer. Andre, dog kan udvikle komplikationer som følge af infektionen. "En episode af akutte enterisk infektion med extraintestinal organer kan også føre til komplikationer og udløser kronisk sygdom. Komplikationer omfatter irritabel tyktarm, reaktiv arthritis, Hæmolytisk uræmisk syndrom (HUS) og Guillain-Barré syndrom (GBS). Der kan være andre, måske usædvanligt og mindre dokumenterede, forsinkede virkninger af akut enterisk infektioner, såsom inflammatorisk tarmsygdom,"Ifølge CDC. Encyclopedia af fordøjelsessystemet og fordøjelsesforstyrrelser ekkoer disse fund, siger, at nogle personer har tarmproblemer for måneder bagefter, og at flere komplikationer kan opstå, hvoraf nogle kan være livstruende, herunder: proctitus (betændelse i endetarmen), tarmobstruktion eller perforation, bakteriæmi (bakteriel spredes til blodet), underernæring, dehydrering og beslaglæggelser. Det sagde også, at en infektion af S. flexneri kunne forværre og forårsage Reiters syndrom, et medicinsk problem, der kan føre til kronisk gigt og smertefuld vandladning (uretritis).

Forebyggelse

Lande, der ikke er udviklet og har notorisk beskidte eller forurenede vand kommer til at udgøre en risiko for Shigella. Selv svømme i vand kunne være en risiko, som det kan komme ind i din mund. I almindelighed, Sørg for at enhver vand, der går i munden er sikker, eller i det mindste chlorerede, selv når svømning i en pool, Dam eller sø. Altid vaske dine hænder, men gør så især efter bleskift eller bruger toilettet. Lære børnene at vaske deres hænder. Derudover bruge ordentlig madlavning og køle metoder, når der beskæftiger sig med mad.

Yderligere Tips

Hvis du har mistanke om du har været inficeret med bakterier, Shigella, se en læge så hurtigt som muligt at bekræfte det og få den behandling, du har brug for. Derefter se for senere komplikationer og søger behandling igen, hvis nødvendigt. Hvis du arbejder med serverer mad eller beskæftige sig tæt sammen med andre, gøre din del for at forhindre spredning af det. Sammen med vaske dine hænder, få testet igen for at se, at du ikke længere er inficerede. Nogle sundheds-afdelinger kan rent faktisk kræve to separate negative forsøgsresultater før så smittede personer til at arbejde med mad.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com