Bivirkninger af at være en Down syndrom Baby

08/26/2010 by admin

Arlene Eisenberg, Heidi Murkoff og Sandee Hathaway, forfattere af "Hvad at forvente det første år," påvirker Down syndrom omkring 1 ud af 800 babyer. En ekstra kromosom i deres DNA forårsager en lang række fysiske, mentale og medicinske problemer, men babyer med Downs syndrom er kendt for deres søde og elskelige opførsel.

Fysiske effekter

Babyer med Downs syndrom har normalt en over-sized tungen og en kort hals. De kan også have en fladere bagsiden af hovedet, små ører og en brede, flade næse. Disse børn er ofte korte og har løs muskeltonus, hvilket resulterer i forsinket udvikling, som rullende over, kravle og gå.

Kardiale bivirkninger

Mange babyer med Downs syndrom har alvorlige hjerte abnormiteter, men disse kan ofte rettes med kirurgi efter fødslen. Nogle har en højere risiko for hjertesygdom senere i livet.

Andre interne effekter

Børn med Downs syndrom er ofte født med gastrointestinal defekter og thyroid dysfunktion. De kan også have en højere risiko for at udvikle kræft, såsom leukæmi og smitsomme sygdomme som lungebetændelse.

Andre bivirkninger

Nogle Downs syndrom børn har også dårlig hørelse og syn og tandproblemer. De oplever ofte tidlig aldring, herunder Alzheimers sygdom, og som regel kun live til omkring alder 55.

Prognose

De fleste børn med Downs syndrom har meget større muligheder end tidligere troet. Mange medicinske problemer kan behandles, og de fleste børn kan integreres til en vis alder i skolen. De fleste babyer født med Downs syndrom kan nyde et forholdsvis normalt liv, takket være dagens medicinske videnskab og specialundervisning programmer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com